Altec aslında en ideali belirli bir aradan sonra salona gidince %20 civarı az ağırlıklar kullanmak, hatta bu % 30 bile olabilir, tekrar sayısı da çok olmayacak ama, çünkü o zaman az ağırlık kullanmanın anlamı kalmıyor, vücuda ani yüklenmenin hiçbir faydası yok ama yaşadığın gibi yan etkileri mevcut.
Tabii bu 4-5 idman aksattıysan böyle, 2-3 idman aksatınca insan bazen süper güçlü ve iştahlı oluyor, yani en önemlisi vücudumuzu dinlemek.
Bende dün mesela idman çok zor gittim, pazartesi zaten salona gidememiştim, dün de keyfim yoktu, bir gayret evde duş aldım, salona gittim, limitimin % 15-20'si atta çalıştım, çok güzel, keyif veren bir idman oldu, bacaklarım müthiş şişti, kendimi zorlasam %100 tempoda çalışırdım ama perişan olurdum ve bu hafta tüm idmanlarımı ya aksatır ya da çok tatsız geçirirdim, yeri gelince vites düşürmeyi bilmek çok önemli sporumuzda, iddia ediyorum bir çok insanın yerinde saymasının önemli nedenlerinden birisi 2 ileri 1 geri yöntemine yeterli önemi vermemesinden, sürekli ileri gitmeye çalışınca aslında bir yerden sonra vücudun kendini toparlama kapaesitesi iflas ediyor ve ambole oluyoruz!
Son olarak üst vücudun hala hamsa, born2win'in dediği gibi bacak çalış, aslında ham olmasındna bağımsız, sırada bacak idmanın yok mu senin?
Yoksa bacakları ihmal mi ediyorsun?!!!