onurmete
Üye
Arkadaşlar merhaba bundan 5 ay önce spor salonuna başladım. İlk ay hocam yalnızca kardiyo, mekik, sopa ve 2-3 makina hareketi yaptırıyordu. Araya da birer gün koyuyordu. Bu şekilde 5 hafta gittikten sonra bir program verdi.
Yukarıda saydığım makina harici bütün temel hareketleri yaptıktan sonra;
1. Gün Göğüs;
Bench Press Makina-Dambell Açış(düzsehpa)-Bench (üstgöğüs)-Kelebek
Biceps Önkol;
Barla ayakta, Dambell ayakta-Sehpa barla
2. Gün Omuz;
Makina Enseye, Makina Dar-Yana Açış, Öne Açış
Triceps;
Pushdown, Tek dambell, Yatarak Arka
3. Gün Kanat;
Lat öne, Lat arkaya, Lat dar öne
Bacak;
Exl press, Leg press, Leg curl
Bana vermiş olduğu program bu şekildeydi.
Yaşım 20 Boyum 174 kilom 68 ancak aslında kilo boy oranım normal ancak yağ oranım %21 çıktı. Sanırım bu yüzden hocam kardiyoyu uzun tutuyor. Başta 20 dakika orta-yüksek tempo koşu bandı 15 dakika kondisyon bisikleti yaptırıyordu. Yukarıda ki programa geçince koşu bandını 15 dakikaya, bisikleti 10 dakikaya indirdi.
Şimdi sormak istediğim sorulara geleyim;
Öncelikle yüksek yağ oranımı düşürmek için yaptığım kardiyo yeterli midir? (Yediklerime olabildiğince dikkat ediyorum)
Hocamın vermiş olduğu program doğru bir program mıdır?
Son olarak 2 ay ara verdiğim spora dün itibari ile tekrar başladım ve hocama bu programa devam etmeli miyim diye sorduğumda hayır dedi. Başa döndük ancak bu sefer koşu bandına çıkarmadı. Kondisyon için bisikleti, sopayı, mekikleri ve bir iki makina hareketini yaptıktan sonra en son koşu bandına çıkardı ve yüksek tempoda 17 dakika boyunca koşturdu. Kan ter içinde kaldım banddan indiğimde dünya ayaklarımın altından kayıyormuş gibi geldi inanın eve kadar zor yürüdüm
Koşu bandını neden bilerek en sona attı bunu merak ediyorum yaptığı doğru birşey mi?
Yukarıda saydığım makina harici bütün temel hareketleri yaptıktan sonra;
1. Gün Göğüs;
Bench Press Makina-Dambell Açış(düzsehpa)-Bench (üstgöğüs)-Kelebek
Biceps Önkol;
Barla ayakta, Dambell ayakta-Sehpa barla
2. Gün Omuz;
Makina Enseye, Makina Dar-Yana Açış, Öne Açış
Triceps;
Pushdown, Tek dambell, Yatarak Arka
3. Gün Kanat;
Lat öne, Lat arkaya, Lat dar öne
Bacak;
Exl press, Leg press, Leg curl
Bana vermiş olduğu program bu şekildeydi.
Yaşım 20 Boyum 174 kilom 68 ancak aslında kilo boy oranım normal ancak yağ oranım %21 çıktı. Sanırım bu yüzden hocam kardiyoyu uzun tutuyor. Başta 20 dakika orta-yüksek tempo koşu bandı 15 dakika kondisyon bisikleti yaptırıyordu. Yukarıda ki programa geçince koşu bandını 15 dakikaya, bisikleti 10 dakikaya indirdi.
Şimdi sormak istediğim sorulara geleyim;
Öncelikle yüksek yağ oranımı düşürmek için yaptığım kardiyo yeterli midir? (Yediklerime olabildiğince dikkat ediyorum)
Hocamın vermiş olduğu program doğru bir program mıdır?
Son olarak 2 ay ara verdiğim spora dün itibari ile tekrar başladım ve hocama bu programa devam etmeli miyim diye sorduğumda hayır dedi. Başa döndük ancak bu sefer koşu bandına çıkarmadı. Kondisyon için bisikleti, sopayı, mekikleri ve bir iki makina hareketini yaptıktan sonra en son koşu bandına çıkardı ve yüksek tempoda 17 dakika boyunca koşturdu. Kan ter içinde kaldım banddan indiğimde dünya ayaklarımın altından kayıyormuş gibi geldi inanın eve kadar zor yürüdüm