2.ay çalışma şekli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arcani
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

arcani

Üye
2 gün ağırlık çalışıp 1 gün dinleniyorum. dinlendiğim günde 30 dk kadar koşu yapıyorum. 2. ayımdayım. forumda çok okudum aynı kas grubunu ard arda 2 gün çalıştırmayın diye. her gün aynı programı yapıyorum ben. şöyle:
1.gün, 2.gün:

benchpress
butterfly
military press
lateral raise
barbell curl
pushdown
lat pulldown
leg extension

bu şekilde 2 gün yapıorum programı. hep aynı şekilde. zararı çok mu buyuk?

Kasların gelişmesi için çalışılan bölge için en az 48 saat dinlenme öneriyorlar çünkü o gün çalışıtığınız kas gruplarında mikro yırtılmalar ve tahribat oluşuyor bu bölge henüz kendini onarmadan siz ertesi gün aynı bölgeyi çalışırsanız kaslarınızda büyüme yavaşlar hatta beslenmeniz eksikse küçülme bile olabilir. Siz 1.gün olarak gögüs+biceps+triceps 2. gün olarakta omuz+kanat+bacak çalışın bence.

S- Bir kas grubu haftada kaç kere çalıştırılmalı?
C- Kaslar çalışırken değil dinlenirken büyürler.Bu yüzden küçük kas grupları en az 48 saat , büyük kas grupları enaz 72 saat dinlendirilmelidir.Sonuç olarak her kas grubunu haftada bir kez çalıştırmak yeterli olacaktır.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

Forumu okuyun program nasıl olmalı bilgi edinin böyle program olmaz.

iyi ama benim tüm bu saydığım hareketleri yapmam;
benchpress
butterfly
military press
lateral raise
barbell curl
pushdown
lat pulldown
leg extension

1 saat ile 1 saat 20 dk (80 dk) arasında değişyor dediğiniz gibi yapacak olursam günde 30 dk çalışıcam. çok az bir zaman dilimi değil mi bir günde bu çalışmak için? 4x10 çalışıyorum.

Back
Yukarı