2:1:4 Kuralı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mcan09
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mcan09

Yeni Üye
selam arkadaşlar.örneğin bench basıyoruz ve ağırlığımız hafif bunu 2 saniyede kaldırıp 1 saniye yukarıda tutup 4 saniyede indirmemiz mi gerekiyor ?.internette dolaşırken bir sitede görmüştüm ne kadar doğrudur ?.ve yine bench basıyoruz ama bu sefer ağır giriyoruz yine bu kurala mı uymamız gerekiyor ?.bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi ?

kımsenın bu kadar detaylı yaptıgını sanmıyorum . bu tarz seylere takılmamanı öneririm.

aslında biraz detaylı olmasını gerektiğini düşünmüyor değilim.yani hızlı ve yavaş yapmakla arasında bir fark vardır diye düşünüyorum.

2 saniye kaldır 1 saniye tut 4 saniye indir.

Bunda indirmek çok önemli, bu sistem ile tüm kas liflerini çalıştırmış oluyorsun. Ben de göğüse 5 hareket girip bu sistemi uyguluyorum artık memnunum şu an için.

Bende internette araştırırken birçok programda bu şekilde çalışıldığını görmüştüm fakat benim gördüğüm 4-0-X-0 şeklindeydi.4barı indirme süresi(saniye) 0 barı indirdikten sonra bekleme süresi x barı en kısa sürede yukarı basma 0 barı tepe noktasına geldikten sonra hiç bekletmeden hareketi tekrarlamak.En son göğüs antremanında bu şekilde denedim çok zorlayıcı oluyor gerçekten.

4 X 0 4 tür ve bence de uygulanması gerekir bu sistemin.
şahsen son set 70kg bench press basıyordum artık indirdim son set 55kg ile bu 4 X 0 4 ü uyguluyorum.
zaten hiçbir zaman ağır basmaya çalışmayın.nizami bir şekilde yapmak daha iyidir.

aynen arkadaşlar bende geçen gün 25 kilo 2:1:4 kuralına göre basmıştım ağrı gerçekten hissediliyordu.fakat dün 28 kilo bastım ve bu konuda bir arkadaşımızın detaylı yapmana gerek yok demesiyle hızlı yaptım ,ama bugün baktım ki ağrı yetersiz...

Back
Yukarı