14yaş ağırlık boyu kısaltır mı?

Arkadaşlar gerçekten sıkıldım araştırma yapmaktan bir yerde boyu kısaltmaz diyor seviniyorum diğer sitede tam tersi sırrı nedir??? 2det dumbell almıştım 4kg başladım 5kg yaptım 6kg yapmaktayım (ön kol) göğüs 15kg halter ile yapmaktayım babamdan kalma z bar deniyor sanırım ilk 2hafta spor salonunda hocam vir şey olmaz dedi ama annem boyun kısa kalacak diyor :(( boyum şu anda 166 babamında 180

Aman sakın yapma ölürsün kesin agirlik altinda. !!!!
Artik su aptalca fikirlerden kurtulun agirlik boy falan kisaltmaz uzuyucagin varsa zaten uzarsin. Agirligin tek olayi sudur kaslar buyudugu zaman kemikleri tutar ve uzamasini engeller ama dedigim gibi uzuyucagin varsada uzarsin

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hafif ağırlıklarla çalışsam 15kg halter vardı babamınmış eskiden oda kaldırma dedi 6kg çıkardım şu an 9kg dahada azaltıyım mı? dumbell ise 5kg bunlarla çalışsam herhangi sorun olur mu?

Daha 14 yaşındasın body yapmak yerine,yüzme,basketbol,futbol vb. sporları yapsan hem altyapı oluşturmuş olursun hem de senin için daha sağlıklı olur. Daha sonra vg ye başla derim.

Boyun kısalmaz. Yani ben canlı örneğini de gördüm bir arkadaş benden kısaydı başladı çocuk 2 yılda mükemmel bir vucut yaptı ve şuan omzuna geliyorum yani :)

6 kilo agirlikla boy kisalirmi hic mantigin aliyormu 20 kilo yapsan gene kisalmaz ayrica agirlik calismasi kilo verdirir beslenme duzenine uymak sartiyla tabi

Yaşın küçük spora yönelmen senin için daha iyi olur. Senin soruna gelirsek dışarıdan müdahale ile boy uzamaz yada uzaması engellenemez.

Back
Yukarı