14 yaşındayım antreman programım uygunmu sizce?

1.GÜN
GÖĞÜS
flat bench press
incline bench press
dumbell flyes
push up
pullover
BİCEPS
hammer curls
barbell curls
concentration curls
2.GÜN
SIRT
one arm dumbell rowing
bent over barbell rowing
bent over two arm long bar row
barfiks
BACAK
barbell lunge
squat
leg extension
leg curl
calf raise
3.GÜN
OMUZ
lateral raise
military press
front barbell raise
TRİCEPS
bench dips
seated overhead barbell triceps extension
triceps kickback

Merhaba ben sitenize yeni üye oldum abilerim yaşım 14 kilom 57 boyum 170 önceden body yapmışlığım vardı hatta devam ediyorum şuanda ama bu programı tamamen uygulamıyorum çünkü ağırlıklar ve sehpa eksik onları temin edicem sonra başlayacam.Şimdi sadece 2 tane 4 kg lik dumbell var.Aynı zamanda benim boksada ilgim var.İdmanı şu şekilde yapıyorum;pazartesi çarşamba ve cuma günleri.İlk önce dumbell ile yapılan programımda olan tüm hareketleri ve karın egzersizleri bu idmanın ağırlık çalışması bölümü kuvvet güç için.İkinci kısımda boks çalışmaları yapıyorum onlarıda sayayım gölge boksu torba ve hız arttırıcı çalışmalar yapıyorum şınava çok çok önem veriyorum.Bana önerileriniz nelerdir? bodyi bırak demeyin :) ya ben yaklaşık 1-2ay sonra zaten boksa başlayacağım kışı bir çıkaralımda :) daha sonra boksa gitmeyi düşünüyorum.Şimdilik evde body ile uğraşıcam hem kuvvetimi ve kondisyonumu artırmış olurum boksa hazırlık olur.Cevaplarınızı bekliyorum abilerin iyi forumlar herkese thums:

Değerli üyemiz;

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme başlık açmaya özen gösteriniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Önceki bölüm: Antreman günlüğü

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

body için başlangıç yaşı 14 gösteriliyor bilimsel olarak. Daha 13 yaşındasın yerinde olsam cidden agırlık çalışmazdım. Kendi ağırlığınla çalış.

body için başlangıç yaşı 14 gösteriliyor bilimsel olarak. Daha 13 yaşındasın yerinde olsam cidden agırlık çalışmazdım. Kendi ağırlığınla çalış.
Videolarda görüyorsun küçücük çocuk çalışıyor. Forumda yazıyordu hangi konuydu bilmiyorum şuan ama 12 yaşında Amerikada spor yapan ve supplement kullanan var biz yabancı ülkere göre bu sporda vaya bir gerideyiz.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:26 ----------

Cevaplarınızı bekliyorum abilerim saygılar...
Bence bir kaçını değiştir göğüs programı bittikten sorna biceps çalışamazsın çalışırsın ama 10 kg kaldıracağın idmanda 7-8 kg kaldırırsın. verim düşer yani o gün sadece göğüs gir bence
pazartesi
göğüs
salı
ön arka kol
çarşamba
sırt
perşembe
omuz ve bacaklar
cuma cumartesi pazar ve diğeri antrenmanlarda karın kası kardiyo yapabilirsin.

Abi benim antrenman günlerinin pazartesi çarşamba cuma olması gerekiyor en uygunu böyle.Ona göre değişiklik yapın.Ayrıca kardiyo yapmamın gerekli olduğunu sanmıyorum çünkü vücut yap oranım düşük.Karın kaslarını ben her antrenmandan sonra uyguluyordum galiba yanlışmış.

kardeşim seni anlıyorum bu sporu baya seviyorsun herhalde ama daha 14 yaşındasın boyun 1,70
gelişimini tamamladığında 1,90'ı bulur en iyisi sen bol barfiks,mekik vb. hareketlere ağırlık ver çünkü gelişen kaslar bağlı olduğu kemiği sertleştirir boyun böyle kalır.böyle bir programı uygularsan boyun böyle kalır

kardeşim seni anlıyorum bu sporu baya seviyorsun herhalde ama daha 14 yaşındasın boyun 1,70
gelişimini tamamladığında 1,90'ı bulur en iyisi sen bol barfiks,mekik vb. hareketlere ağırlık ver çünkü gelişen kaslar bağlı olduğu kemiği sertleştirir boyun böyle kalır.böyle bir programı uygularsan boyun böyle kalır
Böyle birşey olabilir mi boy kısalması yerden ağırlık kaldırma eğilme bunun etkileri var ama günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayınca kemik erimesi olmaz ve günde 3-5 dakika barfix demirinde asılı durursan aksine boyun uzar. karın kası çalışmasına gelirsek bu forumda tartışıldı ama kesin karara varılamadı hergün çalışılmalı diyen var 1 gün arayla çalışılmalı diyen var haftada 4 kez antrenman yapabilirsin 3 kez yapman şart değil.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:56 ----------

Abi benim antrenman günlerinin pazartesi çarşamba cuma olması gerekiyor en uygunu böyle.Ona göre değişiklik yapın.Ayrıca kardiyo yapmamın gerekli olduğunu sanmıyorum çünkü vücut yap oranım düşük.Karın kaslarını ben her antrenmandan sonra uyguluyordum galiba yanlışmış.
şöyle olabilir ama 1-1.5 ayda bir programı değiştirmelisin.
pazartesi
göğüs sırt (kanat)

çarşamba
ön + arka kol

cuma
omuz ve bacakları çalıştırabilirsin.

Videolarda görüyorsun küçücük çocuk çalışıyor. Forumda yazıyordu hangi konuydu bilmiyorum şuan ama 12 yaşında Amerikada spor yapan ve supplement kullanan var biz yabancı ülkere göre bu sporda vaya bir gerideyiz.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:26 ----------

Bence bir kaçını değiştir göğüs programı bittikten sorna biceps çalışamazsın çalışırsın ama 10 kg kaldıracağın idmanda 7-8 kg kaldırırsın. verim düşer yani o gün sadece göğüs gir bence
pazartesi
göğüs
salı
ön arka kol
çarşamba
sırt
perşembe
omuz ve bacaklar
cuma cumartesi pazar ve diğeri antrenmanlarda karın kası kardiyo yapabilirsin.

flexor hocanın konusunda vardı 14 yaşından önce karb. Rezervleri yeterince gelişmediğinden büyüme zor olur

O zaman bodybuilding yapmayı aklımdan çıkarayım öylemi? Çok seviyorum ama yapmayacağım.Hem büyümeyi zorlaştırıyor hemde boya etkisi varmış :( Ben bunların tam tersini düşünüyordum aksine büyüme hormonu salgılandığını ve boyuda uzattığını zannediyordum.O zaman ikinci favori olan sporum boksu yapıcam.Hem boksuda body kadar seviyorum.Önerileriniz nelerdir bodye devam etsemmi ne yapsam acaba bilemiyorum

https://www.youtube.com/watch?v=V75BLWW1JLo&feature=fvwrel
amerikada 12 yaşında başlayan hatta supplement kullananlar var.
Linkteki çocuk kaç yaşında ama biz bile yapamayız o hareketleri.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:21 ----------

O zaman bodybuilding yapmayı aklımdan çıkarayım öylemi? Çok seviyorum ama yapmayacağım.Hem büyümeyi zorlaştırıyor hemde boya etkisi varmış :( Ben bunların tam tersini düşünüyordum aksine büyüme hormonu salgılandığını ve boyuda uzattığını zannediyordum.O zaman ikinci favori olan sporum boksu yapıcam.Hem boksuda body kadar seviyorum.Önerileriniz nelerdir bodye devam etsemmi ne yapsam acaba bilemiyorum
Büyüme çağındasın nasıl etkileyebilirki evdede yapmaman lazım o zaman oda antrenman sonuçta ondada kasların çalışacak öbüründede bence başla senin yaşlarında bu spordan haberim olsaydı hiç vakit kaybetmeden yazılırdım.

Boksamı başlayayım vücut geliştirmeye mi? Haa buarada siz benim salonda antrenman yaptığımı zannetiniz galiba evde yapıyorum ben idmanı.Programın tamamını okuyun anlarsınız boks çalışmalarıda yapıyorum ayrıca ağırlık antrenmanında sonra.

Eco saçmalama ben bu konu hakkında çok araştırdım ben diyorumki
gelişen kaslar bağlı olduğu kemiği sertleştirir dedim kemik erimesi olur demedim nerenden anlıyorsun

Eco saçmalama ben bu konu hakkında çok araştırdım ben diyorumki
gelişen kaslar bağlı olduğu kemiği sertleştirir dedim kemik erimesi olur demedim nerenden anlıyorsun
sen hiç kalsiyum alma bakalım kemik erimesi oluyor mu olmuyor mu kemik erimesi antrenmana bağlamadım eğil kalk yerden ağırlık kaldır bunlar kısaltabilir ama hergün yoğurt süt peynir gibi ürünleri tüketirsen barfix demirinde asılı dur boyun uzar üstüne 1 hafa 4 kez antrenmana gittim her antrenman sonu yaptım 4-5 cm aldım bugün gidicem salona açıksa antrenman sonunda yapıcam.
Bu arada boks'tada hemen hemen aynı egzersizleri yapıcan tek farkı setler uzun olcak ondada yerden ağırlık kaldırcan öbüründede ona bakarsan boks'ta yapmasın.

Son düzenleme:
Onu yapma bunu yapma yahu ben istediğim sporu yapamayacakmıyım 13 14 yaşında boksa başlayan pro ları biliyorum boyları en az 190 hepsinin.Ama vg nin böyle olduğuna emin değilim vg gerçekten uzamayı durdurur gibime geliyor.şimdi vg boy uzamasını durdururmu durdurmazmı??? Buarada ben kalsiyum yeterince alıyorum ayrıca antrenman günlerinde karbonhidrat ve protein almayada dikkat ediyorum okul biraz işi bozuyor ama programlı düzenli olmaya çalışıyorum.Benim boyum ileride 185 olsa bana yeter.

forumda gercekten oldukca bılgısız ınsanlar var flexor un soru cevaplı bı konusu vardı orda okumustum body boy uzamasını durdurur. Barfıks hareketı uzamaya katkısı olur sen havadayken yer cekımınden dolayı lıflerın asagıya dogru ceker 17 yasında basladım ben aralıklıda olsa yapıyorum boyum basladıktan sonra hıc uzamadı kı sen daha 14 yasındasın body yapmak ıcın onunde uzun zamanlar varken 17 18 ı bekle derım ben yanı profesyonel sporcu olmak ıstıyorum gıbı bı nıyetın varsa olay benı asar tabıkıde sen kendı agırlıgınla calıs sınav barfıks fılan yanı suan gerek onunde vucut yapmak ıcın bolca vakıt olıcak

ağırlık çalışabilirsin ama belirli bir çerçeve içinde kalmak şartı ile. programının temelini vücut ağırlığıyla yapılan hareketler oluşturursa elbette ağırlık çalışabilirsin. benim kafamdaki program şudur ;

ip atlama 5-10 dk
şınav 2*max
amutta şınav 2*max ya da dumbbell press 2*12
dumbbell french (tek kolla extension) 2*12
barfiks 2*max
one arm dumbbell rowing 2*12
alternating dumbbell curl 2*12
çapraz mekik 2*max
ters mekik 2*max
jump squat 2*max

setler arasında 60-90 sn dinlenmek yeterli olacaktır, hareketler arası 2 dk dinlenmen yetecektir. bu arada bu bir tüm vücut egzersizidir, haftada 2-3 gün yapmak yetecektir. mesela pazartesi boks idmanı, salı ağırlık idmanı, çarşamba dinlenme şeklinde bir tur yapabilirsin. aynı şekilde bu programı boksunun olduğu günlerde de uygulayabilirsin ama o zaman one arm dumbbell rowing, jump squat, alternating dumbbell curl ve dumbbell french hareketlerini çıkarmanı öneririm. aynı şekilde bu program sana biraz uzun ve yorucu gelirse setleri 2*8 ya da 2*10'a düşürebilirsin (12 tekrarda kalmanı öneririm yine de). ip atlamayı kesinlikle yapmalısın çünkü bir boksörün sağlam kalflara ihtiyacı vardır.

bu hareketlere ek olarak haftada 2-3 gün şu iki hareketi yap
barbell ya da dumbbell wrist curl 3*10
barbell ya da dumbbell reverse wrist curl 3*10

yukarıdaki iki hareketi dinlenme günlerinde ya da boks günlerinde yapabilirsin. ağırlık idmanına da ekleyebilirsin ama çalışma uzadıkça verimlilik azalabilir.

iyi çalışmalar...

Abi çok teşekkürler emek vermişsin ama ben ya boks yapıcam yada vg ikisinden birine karar vermem gerekiyor bende senin dediğin gibi düşündüm ikisini birarada ama olmaz çünkü okulumda var çok ağır oluyor.Bokstada ağırlık çalışacam gerçi ne farkedecek ama body de dövüşmüyorsun :( ya çok kararsızım yardımcı olun iki sporunda hem avantajları var hemde dezavantajları var.

Back
Yukarı