13 yaş Vücut Geliştirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan enzy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

enzy

Üye
Merhaba arkadaşlar ve abilerim, ben 13 yaşındayım. Bu sporla ilgilenmeye başladım daha önce ağırlıklarla evde yapmayı denemiştim fakat 2-3 hafta sonra bıraktım. Boyum 1.74, 69 kiloyum. Yeniden başlamak istiyorum fakat araştırdığım çoğu yerde bu yaşta ağırlıkla çalışmanın pek doğru olmadığını söylüyorlar. Bende kendi vücut ağırlığımla yapacağım hareketlerle bir program oluşturmaya karar verdim. Şınav, mekik, barfiks vb. şeklinde. Okulun basketbol takımındayım fakat okullar da kapandığı için oynayamıyorum. Omuzlarım dar gözüküyor fakat onun dışında fit bir vücuda sahibim. Size 3 tane sorum var;

1-Bu şınav, mekik vb. hareketleri her gün mü yapmalıyım yoksa ağırlık antrenmanı gibi dinlenmeli miyim?

2-Çok az göbeğimde yağ var evde ip atlamak için uygun alanım ve ip var. İp atlamak yağ yakmaya yardımcı olur mu?

3-Kendi vücut ağırlığımla omuzlarımı geliştirebileceğim bir hareket var mıdır?

O yazdığın 3 mü nünde cevabı evet

Hergün çalışmanda sorun yok ama 2 gün ara ver dinlen

Bence 2 gün yap 1 gün dinlen çünkü kas inşası dinlendiğinde olur mesela uyurken ( işte bu yüzden yeterli uyku almamız gerek ) ya da 2 gün yaptın 1 gün ara yaptığın günde oluşur. kaslarına her gün yüklenmen tehlikeli olur ayrıca sakatlık olabilir. En iyi 2 gün yap 1 gün dinlen ve ayrıca beslenmene de dikkat et sürekli kendi vücut ağırlığınla çalışma kas yapmak istiyorsan kaslarını şaşırt mesela 2 gün yapıp 1 gün dinleneceksen ilk gün kendi vücut ağırlığınla çalış diğer gün koş bisiklet sür ip atla basket oyna gibi sürekli aynı hareketleri de yapma bugün kendi vücut ağırlığınla çalıştın o gün karın antrenmanı mı yaptın ertesi gün bacak antrenmanı gibi bazende tüm vücut hareketlerini uygula. Başarılar dilerim Bench

Hepiniz sağolun söylediklerinizi dikkate alacağım. Bir de okulla açıldığında salona yazılıp ağırlıkla çalışmaya başlamak istiyorum o zaman 14 yaşında girmiş olacağım sizce başlamalı mıyım?

alla alla en baba omuz hareketi barfiks miş te biz bilmiyoruz yav bi gidin ne diyorsunuz ya

hocam hic isinmadan bi barfiks demirine asil bikactane cek bakalim ben zayif oldugum icin dahada kolay anlasiliyo omzum agriyo ve calisiyo ayrica en baba hareket demedim harketlerden biri dedim tabiki en iyisi degil ama calistirmaz diye birseyde yok.

hocam hic isinmadan bi barfiks demirine asil bikactane cek bakalim ben zayif oldugum icin dahada kolay anlasiliyo omzum agriyo ve calisiyo ayrica en baba hareket demedim harketlerden biri dedim tabiki en iyisi degil ama calistirmaz diye birseyde yok.

yeni başladın sanırım da barfiks omuza degil kanatlara etki eder
ama kas kütlen az ise o demire asılı kalmak bile bütün vucudunu yorar

yeni baslamadim omuz press hareketiyle barfiksin temeli ayni ben kanada etki etmez demiyorum tabi oncelikle kanada etki edicek ama ust vucudu komple sekle sokar barfiks sadece kanat diiyp gecmek olmaz omuzda calistirir zaten kanat demek omuzlarin daha genis gozukmesi demek sanirim siz yeni basladiniz sorgulamadan uygulamadan arastirmadan hemen karsi cikiyorsunuz.

yeni baslamadim omuz press hareketiyle barfiksin temeli ayni ben kanada etki etmez demiyorum tabi oncelikle kanada etki edicek ama ust vucudu komple sekle sokar barfiks sadece kanat diiyp gecmek olmaz omuzda calistirir zaten kanat demek omuzlarin daha genis gozukmesi demek sanirim siz yeni basladiniz sorgulamadan uygulamadan arastirmadan hemen karsi cikiyorsunuz.

hayır yeni baslamadım en azından 6 7 aydır forumdayım kendimi bildigimi geç giç bir yerde barfiksin omuz çalıştırdıgını duymadım görmedim olay bu araştırmadan demişşin önce bi araştır bakayım omzu direk çalıştırıyormuşymuş çalıştırsa dolaylı yoldan yani şınav yaparkende omuz çalışıyor ona bakılırsa sen anlamak istemiyorsun dedi gi mşi

sakin ol şampiyon!amuda kalkarak şınav çekmek o kadarda zor değil zayıf biri için ayaklarını duvara koyarsan yaparsın.

ayakları duvara koyarsak olur tabi :D

hayır yeni baslamadım en azından 6 7 aydır forumdayım kendimi bildigimi geç giç bir yerde barfiksin omuz çalıştırdıgını duymadım görmedim olay bu araştırmadan demişşin önce bi araştır bakayım omzu direk çalıştırıyormuşymuş çalıştırsa dolaylı yoldan yani şınav yaparkende omuz çalışıyor ona bakılırsa sen anlamak istemiyorsun dedi gi mşi

simdi sana birsuru cevap verebilirim:

1 illaki barfiks omuz calistirir diye bi cumleyi forumda gormene gerek yok ki daha 6-7 aydir forumdasin.

2 deminki mesajlarinda kanat calistirir omuz calistirmaz diyordun simdi ufaktan kivirmissin calistirsada dolayli yoldan calistirir diye(ki ben onu kastediyorum) ama en vazgecilmezlerden biri.

3 ben arkadas 13 yasinda oldugu icin fazla agirlik altin girmesini istemedim onun icin vucut agirligiyla yapilan hareketleri ornek gosterdim

4 kanat gelisince zaten catin gelisicek ve omuzlarin genis gozukucek ayriyetten barfiks omuzda calistirir. evet sinav cekerkende ellerinin ayaklarinin ve dirseklerinin durusuna gore omuzda calisir.

[/QUOTE]

simdi sana birsuru cevap verebilirim:

1 illaki barfiks omuz calistirir diye bi cumleyi forumda gormene gerek yok ki daha 6-7 aydir forumdasin.

2 deminki mesajlarinda kanat calistirir omuz calistirmaz diyordun simdi ufaktan kivirmissin calistirsada dolayli yoldan calistirir diye(ki ben onu kastediyorum) ama en vazgecilmezlerden biri.

3 ben arkadas 13 yasinda oldugu icin fazla agirlik altin girmesini istemedim onun icin vucut agirligiyla yapilan hareketleri ornek gosterdim

4 kanat gelisince zaten catin gelisicek ve omuzlarin genis gozukucek ayriyetten barfiks omuzda calistirir. evet sinav cekerkende ellerinin ayaklarinin ve dirseklerinin durusuna gore omuzda calisir.[/QUOTE]

1. o kadar konu arasında barfiksle ilgisi illa görmem lazım olması gerek ama görmedim

2. kıvırmayla alakası yok şınav omuz çalıştırır demek gibi bir şey bu yani anla

Back
Yukarı