enzy
Üye
Merhaba arkadaşlar ve abilerim, ben 13 yaşındayım. Bu sporla ilgilenmeye başladım daha önce ağırlıklarla evde yapmayı denemiştim fakat 2-3 hafta sonra bıraktım. Boyum 1.74, 69 kiloyum. Yeniden başlamak istiyorum fakat araştırdığım çoğu yerde bu yaşta ağırlıkla çalışmanın pek doğru olmadığını söylüyorlar. Bende kendi vücut ağırlığımla yapacağım hareketlerle bir program oluşturmaya karar verdim. Şınav, mekik, barfiks vb. şeklinde. Okulun basketbol takımındayım fakat okullar da kapandığı için oynayamıyorum. Omuzlarım dar gözüküyor fakat onun dışında fit bir vücuda sahibim. Size 3 tane sorum var;
1-Bu şınav, mekik vb. hareketleri her gün mü yapmalıyım yoksa ağırlık antrenmanı gibi dinlenmeli miyim?
2-Çok az göbeğimde yağ var evde ip atlamak için uygun alanım ve ip var. İp atlamak yağ yakmaya yardımcı olur mu?
3-Kendi vücut ağırlığımla omuzlarımı geliştirebileceğim bir hareket var mıdır?
1-Bu şınav, mekik vb. hareketleri her gün mü yapmalıyım yoksa ağırlık antrenmanı gibi dinlenmeli miyim?
2-Çok az göbeğimde yağ var evde ip atlamak için uygun alanım ve ip var. İp atlamak yağ yakmaya yardımcı olur mu?
3-Kendi vücut ağırlığımla omuzlarımı geliştirebileceğim bir hareket var mıdır?