13 yaş için vücut geliştirme

Herkeze merhaba.Ben 13 yaşında 1.74 54 kg olan bir gençcim.4,5 yildir aikido yapiyorum (haziranda 6 ay ara verdim.)Evde babamin dambıllari var.Şu ağırlik takip çikartılabilenden.İçinde mekik ve şınavında olduğu gelişimimi engellemeyecek bir vucut gelistirme programı yazabilir misiniz?(NOT:kollarımın gelişmesinj istiyorum)

Sana tavsiyem bu yaşta hiç gerek yok . O dumbellerla bilinçsizce yapıcağın bir haraket omurgana zarar verebilir doğrudur boy uzamasınada etki edebilir . Bir arkadaşım yaşıtlarına göre kısa genetiği iyi olmasına rağmen bilinçsizce küçük yaşta çalıştı boyu şuan baya kısa . Body ''boyu uzamasına etki eder'' veya ''etki etmez'' diye bir kesinlik kullanamayız senin yaşın için . O yüzden sana tavsiyem evine bir bafiks barı yaptır bol bol çek yararını çok görürsün ilerde .

Eğer spor salonunda belli bir gözetim altında çalışıcak olsaydın düşüncem farklı olurdu .

Sadece barfiks, şnav ve yarım mekik, her antrenman sonunda da barfikse asılıp vücudu esnetme dışında hiçbirşey yapmana gerek yok.

13 yaşındasın ve evde yapacaksın riskli bir durum bu sporda bir şeyler yapmak için araştırmacı olmak lazım ayrıca çok küçük yaşta doğru yapabilmek için başında bu konuda uzman birinin olması gerekir eğer yılın 12 ayı yüzme imkanın varsa yüzebilirsin doğru beslenme ile yüzme sporu birleştiğinde fit olabilirsin yada kendi vücut ağırlığınla çalış barfiks şınav mekik gibi

Yaşın çok küçük ve gelişim çağındasın bi sakatlık çıkmaması ihtimaline karşı üç sene falan bekle istersen

Back
Yukarı