13 Yaşındayım Hızlı ve Etkili bir program arıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar arkadaslar 13 yaşındayım ve 8.sınıfa geçtim neredeyse okulun en sıska cılız öğrencisiyim :) okulların acılmasına 1.5 ay var ve ben bu süre içinde en etkili programı arıyorum şimdilik sabahları kahvaltı öncesi saat 7.00 gibi kalkıyorum ve 50 +30 şeklinde 80 mekik cekiyorum ayrıca gece yatmadanda 40 + 20 bu şekilde 60 mekik cekiyorum ve de bazen sabahladığım oluyor arada kafam esince gecenin 3 ünde mekik cekiyorum ama sadece mekikle sınırlı su an vücut gelişimim sizden en doğru ve etkili bir program istiyorum umarım yardımcı olursunuz ha bide şınav çekmekte cok zorlanıyorum 3-4 şınavda kesiliyorum şimdiden hepinize teşekkür ederim ! :)

Boy : 1.57
Kilo : 48

Ektomorfsun sanırım ne bulursan çok çok ye hiç ayrım yapma şimdi yaz aylarındayız okullar açılınca şimdiki kadar fazla kalori alamazsın,yağlanırım diye korkma almak vermekten daha zor

Dumbell ile çalıssam kol kaslarımda bi gelişim olurmu zira şınav çekmekte zorlanıyorum en fazla 5 şınav cekebiliyorum benim düşüncem önce 1 - 2 ay 3 - 4 Kg'lik dumbell ile çalışıp kollarımı biraz güçlendirmek yani bi 10 - 15 şınav cekebilicek duruma gelmek sizce iyimidir bide bu dumbell boy felan kısaltmaz deyilmi her yerde farklı bir şey !

Edit : 98 Kere görüntülenmiş lütfen bi şeyler yazın gercekten bakın bu işde cok ciddiyim yani disiplin %100 bi bilir kişi cıksa sunu yap dese bir gün bile aksatmam lütfen yardım edin şınav yerine bir alternatif yokmu yha :) :D

Son düzenleme:
Yaşın daha erken Basket yüzme gibi sporlara yönel . Şınav konusunda cekebilcegin kadar çekmeye çalış yavaş yavaş arttirirsin.

Daha önce hiç spor yapmadın iki haftadır mekik cekiyorum ve günde max 10 tane şınav cekiyorum ama iki haftada karın kaslarımda cok ciddi bi artıs oldu birazda kola calısmak için dumbell alıyorum şınav yetmiyor dumbelle destek cıkacaım düşüncem bu bu sekilde belki 20 -25 şınav cekecek hale gelirim !! Sizce :)

Ben kucukken (5 6 yas) baya zayif falandim. Sonra yuzmeye basladim 3 sene falan lisansli yuzdum ve omuzlarim inanilmaz genisledi, ancak soyle de bisey var inanilmaz da sisman olmustum, boyum falan da uzamisti baya devasa falandim yasitlarima gore, su an 15 yasindayim boy 1.84, kilo 82 baya da genis omuz ince bel durumundayim yuzme tavsiyemdir ama ciktiginda yemege abanma cok aciktirir dikkat.

Etkili bir program diye birşey yoktur . Standart programlar vardır . Evde çalışıyorsan bütçen varsa bench sephası 20 kg lık döküm dumbell'ler var alabilirsin . Sana tavsiyem salonada başla zaten ilk ısınma programları ile başlarısn 1-2 hafta ısındıkdan sonra göğüs/bicesp - sırt/triceps - omuz/bacak şeklinde haftada 3-4 gün çalışmaya başlarsın .

Değerli üyemiz ;
Size önerimiz öncelikle forumda bir müddet zaman geçirmeniz, mevcut başlıkları okumanız ve hangi kas grubu için hangi hareketlerin yapılabileceğini gösteren egzersizler bölümünü incelemeniz.

Daha sonra yeni başlamış iseniz forumda 3.aya kadar program kalıpları mevcut onları inceleyebilirsiniz.
Eğer daha ileri aşamada iseniz diğer üyelerin programlarının yorumlanması için açtıkları başlıkları inceleyiniz.
Hala tereddütleriniz varsa mevcut programınızı ve diğer özelliklerinizi yazacağınız bir başlık açınız ve üyelerimizin yorumlarını almaya çalışınız.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Bodyforumtr Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı