13 Yaşında Ne Tür Sporlar Yapılmalı ?

Spora devam etmeli miyim ?

• Hayır, devam etmemelisin.

Votes: 0 0,0%
  • Devam etmelisin zararlı değil.

Votes: 2 100,0%

• Total voters
    2
Merhaba abilerim, benden küçükler varsa kardeşlerim. 6 Eylül 2003 doğumluyum. Başka konulara baktım bazı kişiler gelişim çağında spor yapmanın sakıncalı olduğunu söylüyorlar fakat ben spor yapmak istiyorum. Sadece basketbol oynuyorum ve ergenlik çağımda olduğum için bir enerji patlaması yaşıyorum nereye atacağımı bilmiyorum. Ve maalesef ki tatillerimin çoğunu bilgisayar başında geçirdiğim için pek dışarı çıkamıyorum ve öğlenciyim okuldan 8 civarı geliyorum. Gelelim asıl soruya, okuldan geldiğimde yemekten önce sadece şınav, mekik çekiyorum. Ve enerjim yeterse biraz da dumbell ile pazu kası için antrenmanlar yapıyorum. Sizce bu kadarı da mı sakıncalı ? Yapmaya devam etmeli miyim ? Yoksa 15-16 yaşlarına kadar spor yapmamalı mıyım ?
Acil işi olan, özet geç diyenler için :D :
Yaşım 13. Her akşam okuldan geldiğimde şınav, mekik çekiyorum enerjim kalırsa dumbell kaldırıyorum. Zararlı mı ?

Haftada 3 gün yap(2si hafta sonu olsun).
Kalan zamanını derslerine ayır.

Şimdi yapacağın spor, ileride her açıdan işine yarar. Sana tavsiyem, bir jimnastik salonuna yazıl. Ona uygun salon yoksa, yüzmeye kaydol. 17-18-19 yaşlarında da istediğin sporu yaparsın.
Yüzme ve jimnastik, tüm sporlar için temel olacak kalitededir.
Sonrasında futbol için geç olsa da, güreş, boks,kick boks,karate gibi sporlara yönelebilirsin, vücut yapın gerekli esnekliğe sahip olacaktır.

Kardeşim, sana şunu söyleyeceğim.
YARDIR!
Kuvvet ve dayanıklı olman için güreş veya yüzmeyi öneririm. Ergenlikte tüm hormonların volkan gibi patlıyor olacağı için çok rahat gelişim sağlayacaksın, vg de bir seçenek olabilir bu konuda. Boy kısaltıyor, uzamasını engelliyor diyenlere ise aldırma. Tam tersine hormonal aktviteni şaha kaldırdığı için hiç bir boku engellemeyeceği gibi daha da artıracak.

Teşekkür ederim ikinize de. Fakat şuan bir il değişikliği söz konusu. Şu an bir spor kulübüne yazılmam kötü olur. Hayatım düzene girdiğinde düşünebilirim belki güreşi, veya yüzmeyi. Yapabileceğim her sporu yapıcağım artık :) Futbolu pek sevmiyorum bacaklarım uzun olduğu için hızlı olamıyorum top sürerken falan. Basketbol daha iyi hem bileğim, hem bacaklarım gelişiyor.
Bu arada bir düzenleme yapayım boyum 1.70, kilom ise 60 civarı yükselip iniyor.

13 yaşındaysan eğer fitness yapmanı önermem sana daha ilerde yapabilirsin sana kalmış bişey şuan yaşın gereği biraz erken sayılır.. Onun dışında hangi spora meraklıysan hangisi seviyosan ona başlamanı öneririm işini severek yapmalısın. :)

Back
Yukarı