tahmin ettim powerlifting ile ilgilendiğinizi,bu sporu yapıyorsak form temiz değil yapabileceğimiz en optimal halde olmalı,maksimum kazanç ve verim sağlamalıyız.herhangi amaçla spor yapan birisinin normal bir formla çalışma lüksü var fakat amaç ağır girmekse formu olabildiğince o amaçla ve vücut tipimize uygun şekilde optimize etmeliyiz,düşük enerji tüketimiyle en maksimum verimi almalıyız.o yüzden temiz bir formdan öte mekanik olarak en avantajlı halde kaldırışları gerçekleştirmeye çalışmalıyız.
tesekkur ederım yorumunuz için bench press konusunda biraz tecrubesı olan birinden yardım almam gerek benım hedefım benchte cok uc kılolara gıtmek degıl zaten daha da kendımı gelıstırdıkce bu benchte 130-140 kılo arasında tekrarı arrtırmaya calısacagım buna daha cok vakıt var tabı.. kılo arrtırma yonundekı amacım daha cok deadlıft ve squattan yana[DOUBLEPOST=1458172333][/DOUBLEPOST]
zeo'ya katılıyorum. düzgün bir arch - leg drive ve daha geniş bir tutuş ile 130-140 arasında max yapabilirsin diye düşünüyorum.
hocam daha max denemedım hıc yaza dogru hedeflıyorum ama bence de tahmınım 135 cıvarı basarırım gıbı