umur35
Yeni Üye
artık çok yakın bir gelecekte üniversiytelere sınavsız geçiş olucak.hatta seneye bi kaç bölüm için örneklerini göreceğiz.bence cok faydalı bir sistem.geçiş döneminde sıkıntılar olabilir ama cok daha secici bir sistem olacağı kesin.
mesala herkez istediği bölüme sınavsız olarak kaydolucak.ve okulu bitirebilenler mesleğe kabul edilecek .yani mesleğe secicilik lys ile değilde okulun müfredatı ile olucak.yani o müfredatı bitirebilenler liyakat gösterebilenler mesleğe secilecek.bence cok faydalı bir sistem cok daha fazla istidat yakalanabilir bu sistemle.
siz neler düşünüyosunuz bu konuda.
Bu soyledıgın sıstem yanılmıyorsam Fransa'da var..
Herkes unıversıteye gırebılıyor fakat 4-5 senede bıtırebılenler az, boylece kalıtelı mezun oluyor..
Bu arada 1 guzel haber..
Okulumun en ıyısı benım..
Ben ugurda okuyorum ve 1 kısı gecebılmıs oda 1-2 puanla sadece..
Korfezde daha benı gecen duymadım, fınal ve elıtte de aynı sekılde 1. sınıfları sorusturdum ama duymadım..
Herhalde ygs 5te 455-460 puanla Izmır'de ıyı bır derece yaparım tabı sıralamayı sadece tm'ler sadece sayısallar seklınde ayırmak akıllarına gelırse..
Kı sanmıyorum o sekılde ayıracaklarını bu yuzden sayısalların en ıyılerı ygs5te de ustume cıkar ve turkıye genelınde derecem baya bır duser, 10.000ı gecer..
Bakalım mayısta sonuclar gelsın buraya yazarız..