10-10-10 mu 12-10-8 mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

denixex

Üye
hareketleri genelde 3 set halinde yapıyorum ama tekrarları hangi şekilde yapsam daha iyi olur ?

hacim ve güç kazanmak istiyorum

hacim güç için 3 set 8-8-10 tekrar iyidir ancak çok tekrarı seven bölgelerde var örneğin omuzu çalıştırırken 12 tekrara çıkabilirsin yada calfta çok inatçı bölgedir çok ağırlığın yanında çok tekrarıda sever 15 tekrara çıkabilirsin

hacim için yüksek ağırlık düşük tekrar lazım düşük derken 8-10 güç için de 4-6 tekrar iyi diye biliyorum
hacim için set olarak piramiti tavsiye ederim 15-12-10-8 yapabilirsin ağırlıkları her set arttırarak 4 set fazla dersen ilk seti 18 tekrar la düşük ağırlıkla ısınma seti yapabilirsin

evet önemli bir soru lütfen açıklayıcı bilgiler verirseniz sevinirm bende.

normalde en az 8 tekrar önerilir ama diyelimki 15 kg dumbella göğüs hareketini 8 tekrar mı hacmi sağlar yoksa 17,5 la 6 tekrar mı?

vücutta yavaş ve hızlı kasılan kaslar vardır yavaş kasılan kaslar için (omuz,kalf,biceps) 10-14 tekrar aralığı uyguluyorum hızlı kasılan kaslar için ise 6-8 tekrar aralığı uyguluyorum bazı donemler oluyor tum hareketlerımı 16-20 tekrar arasına alıyorum kasa baskıyı uyguluyorsanız problem yoktur hacim almanızı sağlıyan asıl şey beslenmedir tabularınızı yıkın

Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Konu başlığınız açıklayıcı değildir.
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı