1 yıldır spor ve diyete rağmen kilom aynı aralıkta kalıyor

Arkadaşlar tam 1 yıldır düzenli spor yapıyorum. Fitness, bisiklet ve kürek çekme sporlarıyla ilgilenmekteyim. Normal kilomdan 4-5 kilo fazla kilodayım ve göbek bölgemde yağlanma var.

Günlük beslenmeme çok dikkat edip haftada 3-4 gün spor yapmama rağmen kilom hep 70-73 arasında değişiyor ve aylardır bu kilo hiç değişmiyor. Spor yapıp, sağlıklı beslenen birinin fazla kilolarından bu kadar uzun bir süredir kurtulamamasını nasıl açıklayabiliriz. Bu kişiye ne önerilebilir.

Yaşım: 29 Boyum: 1,68 (Hipertiroidi nedeniyle antitiroid ilacı kullanıyorum. Bu ilacın kiloya meyilli olmaya katkısı olsa bile yaptığım spor ve beslenmede kilomun azalmasını bekliyordum.)

vücudunu şaşırtmalısın bir hafta kadar sporada diyetede ara ver vücut belli bir süre alışıyor o diyet listesine.yemediğin ve kendince yasak olan şeyler yemelisin bu bir hafta içinde kendi tecrübem sonra bak ne olacak..

Günlük kaç kalori alıyorsunuz?

Maksimum 2000 kalori.

Bende de göbek var.

Aşağıdaki beslenmeye ek olarak BCAA almanızı öneririm. Bir de alabilirseniz günlük 2 ölçek yağsız, şekersiz ( tatlandırıcı da olmayacak ) protein tozu.

Kahvaltı: 100gr yulaf ezmesi ve 100gr fıstık karıştırıp yiyorum. Tatsız gelirse sıcak suya tatlandırıcı katıp yulaf ezmesine dökebilirsiniz.

Eklentiler

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    16,6 KB · Görüntüleme: 456
Back
Yukarı