1 yıl ve başarısızlık

Başlıktan da anlaşılacağı gibi şuanda gerçekten büyük bi yıkım içerisindeyim nerde hata yapıyorum hala gelişemiyorum bilmiyorum ama fikirlerinize ihtiyacım var.
1.58 boyunda 49 kiloyum bayanım skinnyfat bi vücut şeklim vardı %25 yağ oranından 1 senede %18e düşürmeyi başarmam tek başarım sanırım ama benim amacım kas yaparken yağ oranımı düşürmekti. Yağ oranım düşünce iyice zayıf ve çelimsiz görünmeye başladım ve keşke başlamasaydım dediğim zamanlar bile oldu çünkü yüzüm çöktü ama karnım hala yağsız bile değil.
Geçen sene eylül ayında başladım fitness a hiç bişey bilmeden hocamın dediklerini yaptım o da cahilmiş ki kemiklerim görünmeye başlayınca bunda bi hata var diyip araştırmalara başladım. 4 5 aydır kendi oluşturduğum sistemi uyguluyorum yine istediğim gibi sonuç alamadım. Beslenmem çok düzenli dışarda yemem akşamdan hazırlayıp yanıma alırım makro sayarak besleniyorum. Günde yaklaşık 1600 kalori civarı alıyorum.
Kahvaltı: 1 tam 2 yumurta beyazı, 50 gr yulaf, 1 tk fıstık ezmesi, 30 gr süzme peynir, yeşillikler, çilek.
Ara öğün: badem, kuru kayısı veya elma.
Öğle: 200 gr tavuk veya yağsız hazırladığım köfte, 50 gr kepekli pirinç veya bulgur, haşlanmış brokoli olmadı salata.
Spordan önce: bcaa ant sonrası: whey içiyorum, 2 gün bacak çalışıyorum o günlerden sonra 1 muz yiyorum.
Akşam: 200 gr et veya yine köfte, salata, yoğurt.
Beslenme sistemim genellikle böyle, bu beslenmeyle kas kazanılmaz mıydı sizce?

http://www.calculator.net/ buradan kalori ihtiyacını hesaplayabilirsin. Ama kas kazanımı için 1600 kalori senin ölçülerinde bir bayan için az, 2000 kalori yakın alman gerekiyor. Hem yağ yak hem kas kazan doğal olarak bayanlarda gerçekleşecek birşey değil, kaldı ki tek başına kas gelişimi dahi bayanlarda oldukça zordur. Başarısız olmanın sebebi biraz mantıksız bir hedef seçmen olmuş, hocan için birşey demiyorum. İdman sistemini bilmiyorum ama kas kazanımı ve kuvvet artışı için ciddi şekilde disiplinli olarak "Ağırlık" kaldırman gerekiyor. Bu kadarı yeterlidir sanırım.

http://www.calculator.net/ buradan kalori ihtiyacını hesaplayabilirsin. Ama kas kazanımı için 1600 kalori senin ölçülerinde bir bayan için az, 2000 kalori yakın alman gerekiyor. Hem yağ yak hem kas kazan doğal olarak bayanlarda gerçekleşecek birşey değil, kaldı ki tek başına kas gelişimi dahi bayanlarda oldukça zordur. Başarısız olmanın sebebi biraz mantıksız bir hedef seçmen olmuş, hocan için birşey demiyorum. İdman sistemini bilmiyorum ama kas kazanımı ve kuvvet artışı için ciddi şekilde disiplinli olarak "Ağırlık" kaldırman gerekiyor. Bu kadarı yeterlidir sanırım.
Ağırlık çalışıyorum ve hepsinde beni zorlayacak ağırlıklara giriyorum.
4 gün ant yapıyorum.
göğüs- sırt-ön kol
pec deck fly 3*12 chest press 3*12
lat pull down öne çekiyorum: 4*12
close grip lat pull down: 4*12
seated row: 4*12
dumbbell row: 4*12
en son makinede zorlanacağım ağırlıkla barfiksle bitiriyorum sonra karın çalışıyorum.

2 gün bacak çalışıyorum genelde kalça-bacak bir arada oluyor kalça büyütmek istiyorum ben
barbell squat 4*12
bulgarian split squat 4*10
hamstring leg curl 4*12
romanian deadlift 4*12
glute bridge 3*12
cable kick back 3*12
ağırlıkla donkey kick 4*12
2.bacak gününde
barbell squat sumo deadlift leg press leg curl
glute bridge 3*12 cable kick back 3*12 ağırlıkla donkey kick 4*12

omuz - arka kol
dumbbell shoulder press
side lateral rise
z bar çeneye çekiş ( ismini bilmiyorum :)
Standing Barbell Press Behind Neck (enseye indiriyorum)
arka omuz için yere oturup halatla dirsekleri birleştirip çekiş yapıyorum bunun da adını bilmiyorum
Seated Bent-Over Rear Delt Raise
en son olarak da plaka kaldırma yapıyorum hepsi 3*12

ön ve arka kolda 2 şer hareket yapıp bitiriyorum. bacak günleri harici karın çalışıyorum

hem kas hem yağ yakmak bide kızsın erkek olsa neyse bu zor senin yılda alacsğın kas 3 kg dir 4 yıllık ortalama yani 4 yılda toplam 12 kg kas alırsın senin hocan tam bir işsizmiş sen benim ile çalışsaydın şuanda en azından 53 kg 19 yağ oranında olurdun belki daha iyi yüzünde çökmezdi yapıcağın basit ama biraz uzun o da senin antrönörün yüzünden 5 ay bulk yapıcan 100 200 kcal fazla kalori alıcan 5ay sonra yüzünde ki çökük gider ve kas yapmış olucaksın haftada 4 gün çalış sana program yazayım kalorini vs hesplamanette vs var senin antrenman çok saçma bu kadar uzun program olmaz 320 tekrar çok fazla
1.göğüs biceps
bench p 3x12 10 8
incline p 3x12 10 8
decline p 3x12 10 8
dumble curl 3x15 10 6
hammer curl 3x15 10 6
2.sırt triceps
lat pull d 3x 10
seated row 3x 10 8 8
deadlift 3x15 çünkü senin belini inceltip kıvrak olman için
tricesps push d 3x 10
kick back 3x 12
3.omuz bacak
barbel sholder p smith makinesinde yap vy dumbel sholder p 3x12
enseye indiriş3x12
a leteral raise 2x8 leteral ler süper set yap 8 tekrar bitti hemen kilo düşür ve 14 16 tekrar yap
a leteral raise 2x 14 16
squat 4x8
hip trust 4x8
leg press 3x15
lunge 2x12
3.gün biraz uzun oldu günleri rasgele yazdım neren eksik ise bu programda o kısmı haftada 2 gün çalışırsın

hem kas hem yağ yakmak bide kızsın erkek olsa neyse bu zor senin yılda alacsğın kas 3 kg dir 4 yıllık ortalama yani 4 yılda toplam 12 kg kas alırsın senin hocan tam bir işsizmiş sen benim ile çalışsaydın şuanda en azından 53 kg 19 yağ oranında olurdun belki daha iyi yüzünde çökmezdi yapıcağın basit ama biraz uzun o da senin antrönörün yüzünden 5 ay bulk yapıcan 100 200 kcal fazla kalori alıcan 5ay sonra yüzünde ki çökük gider ve kas yapmış olucaksın haftada 4 gün çalış sana program yazayım kalorini vs hesplamanette vs var senin antrenman çok saçma bu kadar uzun program olmaz 320 tekrar çok fazla
1.göğüs biceps
bench p 3x12 10 8
incline p 3x12 10 8
decline p 3x12 10 8
dumble curl 3x15 10 6
hammer curl 3x15 10 6
2.sırt triceps
lat pull d 3x 10
seated row 3x 10 8 8
deadlift 3x15 çünkü senin belini inceltip kıvrak olman için
tricesps push d 3x 10
kick back 3x 12
3.omuz bacak
barbel sholder p smith makinesinde yap vy dumbel sholder p 3x12
enseye indiriş3x12
a leteral raise 2x8 leteral ler süper set yap 8 tekrar bitti hemen kilo düşür ve 14 16 tekrar yap
a leteral raise 2x 14 16
squat 4x8
hip trust 4x8
leg press 3x15
lunge 2x12
3.gün biraz uzun oldu günleri rasgele yazdım neren eksik ise bu programda o kısmı haftada 2 gün çalışırsın

2 kere bacak çalışmak istiyorum yine aynı hareketleri mi yapıcam peki?
ve karbonhidrat protein yağ yüzdeleri kaç olmalı ona göre düzenlemek istiyorum beslenmemi, kilo koruma kalorimin üstüne 200 kalori koyup yazıcam dediğiniz gibi.

2 kere bacak çalışmak istiyorum yine aynı hareketleri mi yapıcam peki?
ve karbonhidrat protein yağ yüzdeleri kaç olmalı ona göre düzenlemek istiyorum beslenmemi, kilo koruma kalorimin üstüne 200 kalori koyup yazıcam dediğiniz gibi.
bacak 2 gün çalışıcaksan aynı hareketleri yap ama tekrar sayıları nı 16 tekrar yap[DOUBLEPOST=1495905028][/DOUBLEPOST]
bacak 2 gün çalışıcaksan aynı hareketleri yap ama tekrar sayıları nı 16 tekrar yap
kgx1.6 1.8 protein 0.8xkg yağ geriye kalanı karbonhidrat makarna vs bu kadar[DOUBLEPOST=1495905105][/DOUBLEPOST]
bacak 2 gün çalışıcaksan aynı hareketleri yap ama tekrar sayıları nı 16 tekrar yap[DOUBLEPOST=1495905028][/DOUBLEPOST]
kgx1.6 1.8 protein 0.8xkg yağ geriye kalanı karbonhidrat makarna vs bu kadar
hocan sana roman deadlift yazmıs 3 x 12 diye halbiki arka bacak 8 tekrarda daha çok büyür

Son düzenleme:
Back
Yukarı