mrthr35
Üye
1 yıl önce 90 kg ve yüzde 30 civarı yağ oranı ile başladığım spor hayatımda bir çok değişiklik yaşadım bir çok bilgi öğrendim sürekli araştırdım bir çok konuda bilgi sahibi oldum ama içinden çıkamadığım bazı şeyler var. endomord bir tip vücuda sahibim sanırım.iri bir vücut yapım var ve doğal olarak yağ oranı benim için tek sorun. istediğim gibi kilomu arttırabiliyorum ama düşürmeye gelince zorluk çekiyorum. nisandan temmuza kadar diyet yapmama rağmen yağ oranım hala yüzde 16 civarına zar zor geldi ve bu ay sonuna kadar sanırım yüzde 14 ü görmek bile benim için büyük bir başarı olucak. sonuç ne derseniz bu fazlada ötesi yok.

definasyondan dolayı ağırlık arttırmada çok güçlük çektim illa ki kas da kaybetmişimdir. kol ölçüm 38den 36 ya kadar geriledi.
bu dönemden sonrası kafamı karıştırıyor benim. nasıl bir beslenme düzeni oluşturmalıyım. Kalori açığımı oluşturmalıyım yağ oranı iyice düşsün diye.
Kalori fazlası oluşturum kas almaya mı çalışayım. yoksa günlük ihtiyacım kadar kalori mi almalıyım alırsam vücut kalorilerden kas oluşturup yağlar da zamanla azalırmı çok zor bir karar sizlerden bir öneri bekliyorum.
Antreman şeklim bu dönemden sonra ya fullbody yada 5x5 şeklinde devam edecektir tam karar vermedim. bulk olursa 5x5 biraz daha yağ yakmayı önerenler olursa bir süre daha fullbody devam edeceğim.
güncel kilo 80
boy 177
kol 36
omuz 123
göğüs 104 105 107 civarı tam hatırlamıyorum değişiyor habire
bel 91 cm di bugün bazen 90 çıkıyor bir türlü 85 e çekemedim
öncelikli hedefim hep fit bir fiziğe sahip olmaktı ama emeğimin karşılığını bir türlü alamadım iri yapılı bir vücut tipine sahip olduğumdan dolayı çok çok zor işim bu konuda.

definasyondan dolayı ağırlık arttırmada çok güçlük çektim illa ki kas da kaybetmişimdir. kol ölçüm 38den 36 ya kadar geriledi.
bu dönemden sonrası kafamı karıştırıyor benim. nasıl bir beslenme düzeni oluşturmalıyım. Kalori açığımı oluşturmalıyım yağ oranı iyice düşsün diye.
Kalori fazlası oluşturum kas almaya mı çalışayım. yoksa günlük ihtiyacım kadar kalori mi almalıyım alırsam vücut kalorilerden kas oluşturup yağlar da zamanla azalırmı çok zor bir karar sizlerden bir öneri bekliyorum.
Antreman şeklim bu dönemden sonra ya fullbody yada 5x5 şeklinde devam edecektir tam karar vermedim. bulk olursa 5x5 biraz daha yağ yakmayı önerenler olursa bir süre daha fullbody devam edeceğim.
güncel kilo 80
boy 177
kol 36
omuz 123
göğüs 104 105 107 civarı tam hatırlamıyorum değişiyor habire

bel 91 cm di bugün bazen 90 çıkıyor bir türlü 85 e çekemedim
öncelikli hedefim hep fit bir fiziğe sahip olmaktı ama emeğimin karşılığını bir türlü alamadım iri yapılı bir vücut tipine sahip olduğumdan dolayı çok çok zor işim bu konuda.