1 sene içinde maksimum alınabilecek kas kütlesi ne kadardır ?

bekar3

Üye
1 sene içinde maksimum alınabilecek kas kütlesi ne kadardır ? Vücut tiplerine gore değişirmi (ektomorf,mezomorf,endomorf) ? Birde düzensiz yapılan spor vücutta nasıl bir etki yapar örneğin 2 hafta çalıştıktan sonra 1 hafta çalışmayıp bir sonraki hafta çalışmaya devam etmek gibi? Forumu bayadır takip ediyorum ama sorularıma cevap bulamadım forumu kirlettiysem simdiden özür diliyorum. Sorularıma yanıtlayanlara teşekkür ediyorum. Iyi forumlar.

Düzensiz spordan verim alırsın ama çok az alırsın tabikide. 1 senede koyacağın KAS KÜTLESİ maks 4 kg dir.

Herhangi bir kilo söyleyemeyeceğim belli kilo alırsın diye ama nasıl çalıştığın hangi antreman stilleriyle , nasıl bir vücudunun olduğu başlangıç için önemlidir , ayrıca düzensiz spor bi yere ilerlemez dostum.BB'yi yapacaksın düzenli yapacaksın.1senede ne kadar alacağın konusunda personal training ile ilerlersen doğru bir ilerleyiş olabilir ama para sorunu ortaya çıkabilir.

1 sene içinde maksimum alınabilecek kas kütlesi ne kadardır ? Vücut tiplerine gore değişirmi (ektomorf,mezomorf,endomorf) ? Birde düzensiz yapılan spor vücutta nasıl bir etki yapar örneğin 2 hafta çalıştıktan sonra 1 hafta çalışmayıp bir sonraki hafta çalışmaya devam etmek gibi? Forumu bayadır takip ediyorum ama sorularıma cevap bulamadım forumu kirlettiysem simdiden özür diliyorum. Sorularıma yanıtlayanlara teşekkür ediyorum. Iyi forumlar.

Çok iyi bir diyet çok iyi bir antremanla doğal olarak MAX. 12 kg kas alabilrisn ama bu baya bi zor iş.her şeyi dört dörtlük yapman gerekir.Dediğin igib 2 hafta çalışıp 1 hafta ara verdiğinde o antremanın faydasını göremezsin.Düzenli olarak yapman gerekir.

Hiç kimse 12 kg kas alamaz bir senede öyle bir ihtimal olasılık yok. Yağsız kütle ile kas kütlesini karıştırmayın.

Hiç kimse 12 kg kas alamaz bir senede öyle bir ihtimal olasılık yok. Yağsız kütle ile kas kütlesini karıştırmayın.

vucut max.haftada 250-200 gr kas yapabiliyor. bu bahsettiğim herşeyi tam tamına yaptıgın zaman.oda ayda 1 kilo kas yapar.12 ayda da 12 kilo.tabi bunu başarmak gerçekten zor

vucut max.haftada 250-200 gr kas yapabiliyor. bu bahsettiğim herşeyi tam tamına yaptıgın zaman.oda ayda 1 kilo kas yapar.12 ayda da 12 kilo.tabi bunu başarmak gerçekten zor

Elinde bu cümleyi destekliyecek kaynak var mı ?

12 kg ağırlık kazanırsın demek istedin sanırım....KAS + YAĞ :)

Max 4 kg ve max 12 kg kazanılır diyen arkadaşlar iddianızı destekleyecek bir kaynak var mı? Nasıl ve neye göre bu sayı ortaya çıkıyor merak ettim.

Ben mens healtda maximum 6 kg diye öğrenmiştim oda on numara beslenerek çalışarak falan yağsız saf kas kütlesi 6 kg alırmış bir insan.

Ben bi insanın yılda 12kg kas kazanabileceğine inanmıyorum çünkü herşeyin bi patlama anı vardır daha sonra hızı yavaşlar yani doğru orantı yok eğrisel bi gelişim söz konusu.Buna göre o zaman her sene 12 kg kasmı kazanabilecek bi insan nereye kadara.Mesela İlk ay 1 kg kas kazanır sonraki ay 800 gr sonraki ay 650 gr o şekilde azalarak gider bu apaçık ortada keşke doğrusal bi gelişim olsaydı.

yeni başlayan biri 10-15 kiloya kadar alabilir, orta seviyede 4-5 kilo alınabilir, profesyonel sporcular 1 yılda 10 kilonun üzerine çıkabiliyor

Merhabalar,

Ben de bu konuyuı araştırmak için gezerken forumla karşılaştım. Ben "fitness" a başlayalı 2.5 ay oldu. spor salonunda detaylı analiz çıkarmışlardı, ilk ölçümdeki kas kütlesi 73 kg gösteriyordu, şu anda 76.7 olmuş. Haftada 3 gün çalışıyorum, antreman sonrası da mutlaka 1 ölçek protein kullanıyorum, devamında da protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.

Sorunun cevabını ben de bilmiyorum, ancak benim vücudumda çok abartılmış bir değişiklik olmadan 4 kg artmış olabiliyorsa, max kütlenin 4 olmayacağı aşikar. Zaten buradaki değer de gerçekten o kadar kas olduğunu göstermiyor sanırım, ben 92 kilo iken bunun 76.7 si kas olamayacağına göre.

İşte benim de dediğim, bu "kas kütlesi" ifadesi aslında vücutta bulunan toplam kası göstermiyor, bugün araştırdığım kadarıyla "Lean Body Mass" yani vücuttaki yağ dışındaki toplam ağırlığı veriyor.
Bana verdikleri tablo: Kilo 92,4 Yağ 12 kg, sıvı 58,9 kg, yağ dışı 80,4 kg, kas 76,7 kg, Kemik 3,7 kg.

anladığım kadarıyla, boy ve kilo değerleri ile birlikte bir hesap yapılıyor gerçek değeri göstermiyor, ancak vücuttaki ilerlemeyi görmek için kullanılabilir.

latex.php
iste burda. Değiskenleri yerine yazin hesaplayın. J-kazanılacak kas kutlesi,p-zaman,l-beslenmede aldığınız kalori,x-antreman yoğunluğu,t-dinlenme

Ben ilk başladığımda 3 ayda 11 kilo almıştım. Şimdi eskisi gibi kas yapamıyorum vücut doydu heralde . Genetik sınırlarıma ulaştım sanırım.

Back
Yukarı