1.mi 2.mi?

1.
Pazartesi
Dumbbell Bench Press(3x8)
Dumbbell Flyes(3x8)
Dumbbell Pullover(3x8)
Dumbbell Bench Press(Close)(3x8)

5 dakika sonra Kollarım için:
Dumbbell Curls(4x10)
Hammer Curls(4x10)
Dumbbell Preacher Curls(4x10)

Salı:
Neck Dumbbell Press(3x8)
Arnold Press(3x8)
Dumbbell Latarel Raises(3x8)

Çarşamba dinlenme

Perşembe:
One-Arm Dumbbell Rows(4x8)
Chın up(Front)(sadece 1 tane çekebiliyorum)
Chın up(Back)(Sadece 1 tane çekebiliyorum)

Cuma:
Dumbbell Squats(3x8)
Dumbbell Sumo deadlliftf(3x8)
Dumbbell Lunges(3x8)
Calf(4x8)

Cumartesi-Pazar dinlenme.

2.
Pazartesi
Dumbbell Bench Press(3x8)
Dumbbell Flyes(3x8)
Dumbbell Pullover(3x8)
Dumbbell Bench Press(Close)(3x8)

5 dakika sonra Kollarım için:
Dumbbell Curls(4x10)
Hammer Curls(4x10)
Dumbbell Preacher Curls(4x10)

Salı:
Neck Dumbbell Press(3x8)
Arnold Press(3x8)
Dumbbell Latarel Raises(3x8)

Çarşamba dinlenme

Perşembe:
One-Arm Dumbbell Rows(4x8)
Chın up(Front)(sadece 1 tane çekebiliyorum)
Chın up(Back)(Sadece 1 tane çekebiliyorum)

Cuma-Cumartes,-Pazar dinlenme.

Arkadaşlar yukarıdaki programlardan hangisi 12 yaşındaki biri için daha uygun?Ve sizden istediğim,seçtiğiniz programın Boy uzamasını engellemeyen bir program olması.Eğer her 2 türlüde uzamasnı engeller diyorsanız siz birkaç hareket ekleyip çıkarabilirsiniz.

Ne olur ne olmaz boy kilo vb.Yazıyım.
Kilo:47
Boy:1.63

İyi forumlar...weightlifter

Omuz hareketlerı engeller kardeşim omuzda çalışmadan vucut geliştirme olamayacagına göre bence bırak erken daha kendı agırlıgınla çalış sadece barfiks ve sınav gibi....

Omuz hareketlerı engeller kardeşim omuzda çalışmadan vucut geliştirme olamayacagına göre bence bırak erken daha kendı agırlıgınla çalış sadece barfiks ve sınav gibi....

Sevgili mustafagürcemal,Yorumunuz için teşekkür ederim.

Ancak,şuan bana Barfix ve şınav yetmez.Ben sabırlı bir insanım.Karın,Kol,Göğüs,Omuz ve Sırt kaslarımın gelişmesini çok istiyorum.1 sene boyuncada çalışırım,2 sene boyuncada.Sabırım var.Omuz Hareketleri,Omurgayı etkiliyormu?

surakings bu spora erken yaşta başlanmasını destekleyen az sayıda insandan biriyim, buna rağmen yaşın gerçekten çok küçük ...şu an ben bile bir süre vücut ağırlığınla çalışmanı destekliyorum..
sebebi bir çok hareketi yanlış yapabileceğini kendine zarar verebileceğini düşünmem..
ancak ne yaparsak yapalım sen inatla birşeyler yapıcaksın sanırım..
illa kendim yapıcam diyorsan resim at hem daha çok ilgi çeker daha çok üyenin fikrini alabilirsin..
ama benim fikrim tekrar söylüyorum yaşının çok küçük olduğu ikinci bir önerimse seni bundan vazgeçiremiyeceksek bir salona yazıl başında seni doğru yönlendirebilecek bir eğitmen olsun en azından..

Sevgili mustafagürcemal,Yorumunuz için teşekkür ederim.

Ancak,şuan bana Barfix ve şınav yetmez.Ben sabırlı bir insanım.Karın,Kol,Göğüs,Omuz ve Sırt kaslarımın gelişmesini çok istiyorum.1 sene boyuncada çalışırım,2 sene boyuncada.Sabırım var.Omuz Hareketleri,Omurgayı etkiliyormu?

Omuz ve sguat zaten kaburgayı enggelleyenler dıger hareketler o kadar etkı etmez omurgaya....

surakings bu spora erken yaşta başlanmasını destekleyen az sayıda insandan biriyim, buna rağmen yaşın gerçekten çok küçük ...şu an ben bile bir süre vücut ağırlığınla çalışmanı destekliyorum..
sebebi bir çok hareketi yanlış yapabileceğini kendine zarar verebileceğini düşünmem..
ancak ne yaparsak yapalım sen inatla birşeyler yapıcaksın sanırım..
illa kendim yapıcam diyorsan resim at hem daha çok ilgi çeker daha çok üyenin fikrini alabilirsin..
ama benim fikrim tekrar söylüyorum yaşının çok küçük olduğu ikinci bir önerimse seni bundan vazgeçiremiyeceksek bir salona yazıl başında seni doğru yönlendirebilecek bir eğitmen olsun en azından..

Şuan herkez spor yapman yanlış desede,ben yinede yapacağım.Şuan yaşadığım yerde spor salonu maalesef yok.Başımda antrenör vb.yok.Bu forumdan,ve kendi bildiklerim ile çalışıyorum.Şuan 4 gün önce çok zorlanıyordum Dumbbell ile çalışırken.Ancak inanmayacaksınız ama şuan hiçbir şekilde Dumbbell Flyes dışında zorlandığım hareket yok.Okullar açılınca karşılaştırma yapacağım fotoğraflarımla.Eğer fark varsa doğru yoldayım demektir.Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:46 ----------

Omuz ve sguat zaten kaburgayı enggelleyenler dıger hareketler o kadar etkı etmez omurgaya....

Yani Omuz hareketlerini yapma diyorsun?

Yorumlarınız ve soru işaretlerimi giderdiğiniz için teşekkür ederim...

Bir süre sonra 4 kg sana hafif gelıcek ama sen 5kg dan fazla çalışmamalısın bu yaşta hatta 5 bile çok.

o zaman sadece barın ağırlığıylamı çalışayım yoksa 3 kg ilemi?

Not:(Bar ağırlığı 2kg)
(1 kg ağırlık eklersem 3:D)

Bence 3 le devam et.:D

Çok teşekkürler.Aslında bir önceki mesajınızda Yakında 4 kg'de hafif gelir demişsiniz.Ancak şuan 4 kg bana hafif geliyor.Tabii Dumbbell Flyes bu hareketi yaparken aşırı zorlama oluyor Sol kolumda.weightlifter

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:59 ----------

12 yaşında vücut geliştirmeye başlamak sağlıklı mıdır?

Eğer boy kısaltan hareketleri yapmazsanız,Bana göre 5 yaşındada başlanılır.Beni 6 yaşından itibaren kas merakı sarmıştır.Ama 12 yaşında başlıyorum;)Ve tekrar dediğim gibi,Boy uzamasını engelleyen hareketler yapmazsanız hiççbir sorun yok:D

Cevabı olan yokmu?1. programmı 2.programmı?

Back
Yukarı