7800 yada 8000 civarında
6300kcal
1 kg yağ kütlesi tamamen 1000gr yağdan oluşmaz %70 i yağdır
Benim bildiğim kilo boy bunlar kişiye göre değişir 2000 kalori olanıda vardır 4000 olanıda.
benim bildiğim 7000..!
"1 gr yağ yakımı için 9 cal gerektiği" ve "egsersizle yakılan kalorilerin %40ı yağlardandır" bilglerinin dayanağı nedir? bu bilgilere nereden ulaştınız?...bu noktalarda yanlışlık olmalı...egsersizle yakılan kalorilerin ne olacağı daha ziyade egsersizin türü ve süresi ile ilgili, bazen sırf glikojen de yakabilirsiniz türe göre...ya da...glikojen depoları boş ise sırf yağ da yakabilirsiniz...bahsettiğiniz şekilde bir genelleme doğru değil...ayrıca... 1 kg yağ kaybı için gereken kalori açığı 7000 kalori, 9000 değil (sebebi de yediğimiz yağlar ile vücutta oluşan yağların kalori bakımından bir olmaması, yani 1 kg yağ yendiğinde 9000 kalori girmiyor vücuda, sindirim esnasında yaklaşık %2-3ü kullanılıyor, bu da 2000-2700 kalori ediyor,sonuçta depolanan(eğer depolanacaksa) 9000-2000=7000 kalori)...
sonuç olarak, (yağ oranı vs vs.yi bir kenara bırakırsak) 7.5 kg YAĞ kaybetmek isteyen bir kişinin oluşturması gereken kalori açığı 7.5 X 7000=52500 cal...bu açığa kaç günde ulaşacağınız, günlük kalori açığınıza bağlı...örneğin;günde 1000 cal açık verirseniz 53 günde ulaşırsınız (tabi teorik olarak,pratikte işin içine metabolizma hızındaki düşüş,hormonlardaki değişim vs vs girdiği için süre farklılaşır, daha açık bir ifadeyle, uzar)...
1 kg yağ yakmak için 9000 kcal gerekli ama yağ vucutta bir miktar su tuttuğu için 1 kg yağ kütlesi kaybetmek için yaklaşık 7800 kcal gereklidir
40 dk yavaş tempo ile yürüme 600 kcal değil en fazla 200 kcal olsun.
Günlük yapılan aktivitenin %40 ının yağdan gitmesi ile ilgili en ufak bir bilgiye rastlamadım.
Bazal metabolizma hızına örnek vermek gerekirse mesela hiç egzersiz yapmayan birisi iştede masa başında çalışıyorsa günlük yaklaşık olarak bazal metabolizmasının 1.2 katını harcar tabi kas oranıda önemli.
Bu bilgiler nette birden fazla kaynaktan bakarak topladığım bilgiler.
http://www.tavsiyeediyorum.com/uzmanyazisi_178.htm
.
[B][URL="http://www.tavsiyeediyorum.com/diyetisyen_14169_ahmet_gurapaydin.htm dedi:Dyt.Ahmet GÜRAPAYDIN[/URL][/B], post: 17258"]kalori nedir
KALORİ NEDİR ?
Besinlerde bulunan enerji miktarını ölçmekte kullanılan birimdir.1 kalori 1 gr suyun sıcaklığını 1 derece yükseltebilecek ısı miktarıdır.nasıl ki araba benzinden enerji alır bizimde benzinimiz kaloridir.
VÜCUDUMUZ FAZLA KALORİYİ NASIL DEPOLAR ?
Nefes almak ta dahil olmak üzere Yaptığımız her aktivite için enerjiye ihtiyaç duyarız. Bu enerjiyi de yiyeceklerden karşılarız.
Ancak aldığımız kalori miktarı harcadığımızdan çoksa karaciğerimizde harcanmayan kalori şeker olarak depolanır.Böylece enerji harcamak için hiç durmadan yemek yememize gerek kalmaz.
Ancak karaciğerde çok fazla şeker birikince karaciğer bu şekerin bir kısmını kısa bir süreliğine depolamak üzere kaslara aktarır. Eğer kaloriler buradayken de kullanılmazsa daha uzun süre depolamak için yağa dönüşür.
1 KG VERMEK İÇİN KAÇ KALORİ YAKMAK GEREKİR ?
7000 kalori yakmak gerekir.15 gün günlük 500 kalori daha az tükettiğiniz de 1 kğ verirsiniz. kalori yakmanın tek yolu daha az yemek değil elbette , bunu daha çok hareket ederek de yapabilirsiniz.
AKTİVİTELER SIRASINDA HARCADIĞIMIZ KALORİ NASIL HESAPLANIYOR.
Yapılan aktivitemiz sırasında soluduğumuz oksijen miktarı o aktivite esnasında harcadığımız kaloriyi belirler.soluduğumuz her 1 lt. oksijen 4,8 kolori anlamına geliyor. Bu nedenle kondisyonunuz geliştikçe kendinizi fazla zorlamadan daha fazla oksijen soluyabilir,böylece daha fazla kalori ve yağ yakabiliyorsunuz.
60 KĞ BİRİSİNİN 10 DK. DA YAKACAĞI KALORİLŞER.
Yürüyüş 65 Bisiklet 120
Jimnastik 90 Yoga 50
Tenis 80 Dans 60
Koşu 150 Yüzme 70
Voleybol 50 Kayak 70
Bilardo 30 Oturmak 10
Bilgisayar 20 Çocuk bakmak 40
http://www.tavsiyeediyorum.com/uzmanyazisi_178.htm
.
nasıl değişir ki
1kg yağ kütlesi = %15 su + %12 protein + % 70 yağ + %3 inorganik maddeler
uzamanların dedigine inanıp kafadan bişiler yazmasak olmaz mı ı ? ve ayrıca vucuttaki yag yakımı ile normal yag yakım hesabını aynı degildir.
ortalama bi insanda yag yakımı 7800 kaloridir hatta biyerde 32000 joule duymustum oda yaklasık 77xx felan geliyor
"1 gr yağ yakımı için 9 cal gerektiği" ve "egsersizle yakılan kalorilerin %40ı yağlardandır" bilglerinin dayanağı nedir? bu bilgilere nereden ulaştınız?...bu noktalarda yanlışlık olmalı...egsersizle yakılan kalorilerin ne olacağı daha ziyade egsersizin türü ve süresi ile ilgili, bazen sırf glikojen de yakabilirsiniz türe göre...ya da...glikojen depoları boş ise sırf yağ da yakabilirsiniz...bahsettiğiniz şekilde bir genelleme doğru değil...ayrıca... 1 kg yağ kaybı için gereken kalori açığı 7000 kalori, 9000 değil (sebebi de yediğimiz yağlar ile vücutta oluşan yağların kalori bakımından bir olmaması, yani 1 kg yağ yendiğinde 9000 kalori girmiyor vücuda, sindirim esnasında yaklaşık %2-3ü kullanılıyor, bu da 2000-2700 kalori ediyor,sonuçta depolanan(eğer depolanacaksa) 9000-2000=7000 kalori)...
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kalori-yakma-hesab-t2464.html
http://www.diyetvakti.net/vucutta-yag-yakimi-nasil-olur.html
uzamanların dedigine inansak olmazmı ? ve ayrıca vucuttaki yag yakımı ile normal yag yakım hesabını aynı degildir.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:39 ----------
link veremezmisin ?
burda tartışılan 1 kilo vermek için ne kadar kalori yakmak değil 1 kg yağ kaç kalori bunu tartışıyoruz