kosan_sinek
Üye
Öncelikle herkese iyi akşamlar konuyu okuduğunuz ve yorum yaptığınız için şimdiden teşekkürler..
ben 31 yaşındayım 1,90 boyunda 82 kiloyum.Zayıf bir vücut görüntüm var dar omuzlar, sıska kollar ama hafiften göbek ayın 4 ünde başladım bb yapmaya daha yeni anlayacağınız ama çok büyük bir problemle karşılaştım şöyleki ayın 7 sinde de beslenme programını uygulamaya başladım ama bu 1 hafta da göbeğim 6 cm büyüdü delirecem arkadaş. Ekmek yemiyorum tatlı desen yok şeker sıfır hamur işini bıraktım.Spor da yapıyorum daha çok erken biliyorum ama henüz ısınma programındayken neden göbeğim şişiyor ? beslenme programı ve antreman programları aşağıda paylaştım.. Ölçülerim ayın 4 ünde bu şekildeydi
GÖGÜS : 97
BEL : 93
KOL : 32,5
Göbeğimden kadar rahatsı oldum ki sanırım alışkın olmadığımdan (benden 1 metre ileride gidiyor çok sinir bozucu) bugün tekrar sadece göbeğime baktım 99cm çıktı. ve patlayacakmış gibi duruyor bunun sebebi ne olabilir ? Başına gelen yada konuyla ilgisi olan arkadaşlarım hoclarım bi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkese teşekkürler..
Sabah Kahvaltısı (08.00 – 09.00 arası)
Ara Öğün (10.30 civarı)
BACAK
Barbell Half Squat 2x12
Leg Curl veya yerine Dumbbell Walking Lunge 2x12
Standing Dumbbell Calf Raise 2x25
GÖĞÜS
Bench Press 2x12
Dumbbell Fly 2x12
SIRT
3x6 Barfiks veya yerine 2x12 Front Lat Pulldown
Seated Cable Row 2x12
One Arm Dumbbell Rowing 2x12
OMUZ
Machine Shoulder Press 2x14
Front Dumbbell Raise 2x14
Lateral Dumbbell Raise 2x14
KOLLAR
Standing Barbell Curl 2x12
Seated Alternate Dumbbell Curl 2x12
Cable Pushdown 2x12
One Arm Standing Dumbbell Extension 2x12
ben 31 yaşındayım 1,90 boyunda 82 kiloyum.Zayıf bir vücut görüntüm var dar omuzlar, sıska kollar ama hafiften göbek ayın 4 ünde başladım bb yapmaya daha yeni anlayacağınız ama çok büyük bir problemle karşılaştım şöyleki ayın 7 sinde de beslenme programını uygulamaya başladım ama bu 1 hafta da göbeğim 6 cm büyüdü delirecem arkadaş. Ekmek yemiyorum tatlı desen yok şeker sıfır hamur işini bıraktım.Spor da yapıyorum daha çok erken biliyorum ama henüz ısınma programındayken neden göbeğim şişiyor ? beslenme programı ve antreman programları aşağıda paylaştım.. Ölçülerim ayın 4 ünde bu şekildeydi
GÖGÜS : 97
BEL : 93
KOL : 32,5
Göbeğimden kadar rahatsı oldum ki sanırım alışkın olmadığımdan (benden 1 metre ileride gidiyor çok sinir bozucu) bugün tekrar sadece göbeğime baktım 99cm çıktı. ve patlayacakmış gibi duruyor bunun sebebi ne olabilir ? Başına gelen yada konuyla ilgisi olan arkadaşlarım hoclarım bi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkese teşekkürler..
Sabah Kahvaltısı (08.00 – 09.00 arası)
- 2 Yumurta
- Tuzsuz ve yağsız beyaz peynir ya da tuzsuz lor peyniri
- 2 – 3 Dilim esmer ekmek
- 1 Küçük domates
- Büyük bardak süt
- 1 Yemek kaşığı dolusu fıstık ezmesi ya da bal
Ara Öğün (10.30 civarı)
- 2 Adet meyve (Elma, portakal ya da muz)
- Bir porsiyon ızgara et ya da tavuk (döner olmamalı, tavuğun derisi yenmemeli)
- Salata (çok az zeytinyağlı, bol limonlu) ya da haşlanmış yeşil sebze (brokoli, brüksel lahanası vb)
- Kepekli makarna, bulgur pilavı ve pirinç pilavı (yağsız ve dönüşümlü olarak)
- 10 – 12 adet çiğ badem ve fındık
- Bir bardak süt ve 3 – 4 adet kepekli kurabiye ya da ufak bir kase müsli
- Antrenmandan hemen sonra taze sıkılmış meyve suyu (Nar, Greyfurt, Kivi vb)
- Bir porsiyon ızgara et, tavuk göğsü ya da balık
- Bir porsiyon baklagillerden özellikle mercimek, kuru fasulye, nohut, soya fasulyesi ya da bakla ezmesi (çok az yağlı ve dönüşümlü olarak)
- Yağsız ton balığı ve kepekli makarna, çiğ maydanoz ile
- Küçük boy yağsız yoğurt, 3 – 4 adet ceviz, 2 – 3 adet kuru kayısı ya da 8 – 10 adet siyah kuru üzüm
BACAK
Barbell Half Squat 2x12
Leg Curl veya yerine Dumbbell Walking Lunge 2x12
Standing Dumbbell Calf Raise 2x25
GÖĞÜS
Bench Press 2x12
Dumbbell Fly 2x12
SIRT
3x6 Barfiks veya yerine 2x12 Front Lat Pulldown
Seated Cable Row 2x12
One Arm Dumbbell Rowing 2x12
OMUZ