1 gram protein için kaç gram su tüketmeliyiz karaciğer açısından

Bu gün rastgele tansiyonumu ölçtüm ve normalin çok üstünde çıktı. Normalde 12 felan iken 15.6 çıktı kahvaltidan biraz sonra. şu anda 14.2 ye 7.1 çıktı.

Acaba karaciğerim cok protein alıp az su almaktan yoruldumu diye şüpheleniyorum. Genede gidip İnşallah kan testi yaptırıcam.

İstatistiksel olarak 1 gram protein için kaç gram suya ihtiyacımız var karaciğeri yormamak için.

Yanıtlar için teşekkürler

bu aralar çok protein tozu içip az su içtim

Kg basi 30-40 ml su tuketmek gunluk ihtiyaci karsilayacaktir. Cok asiri kafein (400mg uzeri), asiri sicak ortamlarda bu biraz daha artacaktir. Aslinda protein sentezi,su alimi, karaciger yorulmasi arasinda dogrudan kolerasyon kurmak, veya tansiyonu karaciger yuksek fonksiyonuna baglamak yanlis olur. ALT ve AST karaciger fonksiyon testleri yaparak kaygini giderebilirsin. Unutmamali ki ALT-AST degerleri kullanilan ilaclardan, gunluk besin tuketiminden bile etkilenmektedir.

Kg basi 30-40 ml su tuketmek gunluk ihtiyaci karsilayacaktir. Cok asiri kafein (400mg uzeri), asiri sicak ortamlarda bu biraz daha artacaktir. Aslinda protein sentezi,su alimi, karaciger yorulmasi arasinda dogrudan kolerasyon kurmak, veya tansiyonu karaciger yuksek fonksiyonuna baglamak yanlis olur. ALT ve AST karaciger fonksiyon testleri yaparak kaygini giderebilirsin. Unutmamali ki ALT-AST degerleri kullanilan ilaclardan, gunluk besin tuketiminden bile etkilenmektedir.

o zaman benim 4 lt su içmem lazım günde

bu arada tansiyonum az önce 11.6 ya 6.4 çıktı Allaha şükür

galiba sabah sucuk ve tuzlu yemiştim ondan olabilir ama baya su içtim arada :D

Karacigerdeki enzimlerin degerleri cok degisken olur. 2 saat sonra gidip olctururseniz, farkli sonuclar alabilirsiniz.
Bunda etken daha onceki 1-2 gunde nasil beslenme uyguladiginizdir biraz da. Bana kalirsa, antrenman gunleri az su aliyor ve vucut kendini refresh edemiyor olabilir bundan dolayi. Ozellikle antrenman gunleri oluyorsa bu sorun, o zaman su tuketiminde dediginiz gibi bir problem olabilir. Yine de diger beslenme ve antrenman rutini de onemli faktorler, bu konuda tespiti daha saglikli yapabilmek icin.

Back
Yukarı