1 BARDAK SÜTTEKİ 11 GR ŞEKER DOĞRUMU

Merhaba arkadaşlar. Genelde pınarın light sütünü kullanıyorum 0 yağlı olanı. Yulaf yapacaktim baktim sütüm bitmiş binanın altinda bim var üşendim bimden byarım yağlı aldim.

Burda 11 gr şeker var diyor 1 bardakta. İnternetten baktim 2 gr bile olmadiği yaziyor. Bilgisi olan varmı yazım hatasımıdır sizce ona göre sütü atacağım.

bb1d748673099a6547902c1cdd4a3776.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben mi cok bosluyorum bilmiyorum ama musabakalara hazirlanmadigin surece bunun bir onemi yok bence. Kaldi ki ben yarim yagli veya yagsiz sut taraftari da degilim cunku sut yagindan alacagin esansiyel yag asitlerin vardir ve bunlari diyet doneminde alman ciddi anlamda zordur.
Bir satis politikasidir gidiyor ki adam sutteki yagin tamamini sutten aliyor, o sut yagi ile de tereyagi kaymak yapiyor ek gelir sagliyor ve de yagsiz sutu yagli sutten pahaliya satarak ekstra kar sagliyor. Bu avantaji da bazi takik insanlar bu firmalara sagliyor. Arz talep iliskisi iste :)

Ben mi cok bosluyorum bilmiyorum ama musabakalara hazirlanmadigin surece bunun bir onemi yok bence. Kaldi ki ben yarim yagli veya yagsiz sut taraftari da degilim cunku sut yagindan alacagin esansiyel yag asitlerin vardir ve bunlari diyet doneminde alman ciddi anlamda zordur.
Bir satis politikasidir gidiyor ki adam sutteki yagin tamamini sutten aliyor, o sut yagi ile de tereyagi kaymak yapiyor ek gelir sagliyor ve de yagsiz sutu yagli sutten pahaliya satarak ekstra kar sagliyor. Bu avantaji da bazi takik insanlar bu firmalara sagliyor. Arz talep iliskisi iste :)

10 gram şekerli sütü içtiğimde koladan ne farkı kalacak :) biraz rikkat etmediğinde 1,5 aya sixpacklar yağ tabakasında kayboluyor. Gün içerisinde böyle birşey olmaz diye diye birton şeker tüketiyoruz :) bana satılan bir sütte şeker olması çok tuhafıma geldi 1 bardak sütte 12 gr şeker normal değil bence

10 gram şekerli sütü içtiğimde koladan ne farkı kalacak :) biraz rikkat etmediğinde 1,5 aya sixpacklar yağ tabakasında kayboluyor. Gün içerisinde böyle birşey olmaz diye diye birton şeker tüketiyoruz :) bana satılan bir sütte şeker olması çok tuhafıma geldi 1 bardak sütte 12 gr şeker normal değil bence

Soyle soyleyeyim o zaman, bu senin icin gecerli degildir belki ama surekli cay icen biri her bardaga 1 seker atsa gunde 5 bardak cay ice 5 kup seker yapar. Veya bir cok seyin icinde seker var.
Ben mesela hayatimdan sekeri 0 a indirdim. Cayi sekersiz iciyorum. Gunde 8-9 bardak kahve iciyorum asiri kahve bagimlisiyim ama 0 seker kullaniyorum kahvede yine. O yuzden demeye calistum sutteki seker onemli degil bence diye. Cunku belki basit olacak ama vucuda seker de lazim.
Sen bu degerlere takiyor olabilirsin, saygim sonsuz. Ben sadece gorusumu belirttim.
Ayrica sut sekeri laktozdur. Burada belirtmek istedigi belki laktoz oranidir ki bu HER sutte olan bir degerdir.
Diger firmalar pazarlama politikasi geregi laktozu seker olarak belirtmeyerek yazmiyor olabilirler ve bu firma yaziyor olabilir.

Back
Yukarı