1 bölgeyi haftada kaç gün çalışmak uygundur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazıları 1 gun calısıyor bazıları 2 gun bazıları daha fazla uygunu hangısıdır kısıden kısıye degıssede ben bu şekıl calısıyorum asırımı yoksa normalmı yardımcı olursanız sevınırım

Pazartesi : Göğüs ve kol + kardio 40 dk.
Salı : Omuz ve arka kol
Çarşamba : Sırt + kardio 40 dk.
Perşembe : Göğüs ve kol
Cuma : Omuz ve kol + kardio 40 dk.
Cumartesi : Sırt
Pazar : Dinlenme

( evde çalısıyorum salondakı gıbı yorucu olmuyor )

S- Bir kas grubu haftada kaç kere çalıştırılmalı?
C- Kaslar çalışırken değil dinlenirken büyürler.Bu yüzden küçük kas grupları en az 48 saat , büyük kas grupları enaz 72 saat dinlendirilmelidir.Sonuç olarak her kas grubunu haftada bir kez çalıştırmak yeterli olacaktır.

bu yazıyı okumustum foruma uye oldugum gun fakat kafam su noktada karısıyor salona gıdenler hareketlerı hakkını vererek ve profesyonelce calısıyordur makınelerle bır suru agırlıklarla ama evde o kadar cesıt agırlıgım ve hareket yapıcak alanım yok ondan haftada 2 kere yaparsam her bolgeyı daha ıyı gelısmezlermı evde yaptıgım spor salondakı gıbı zorlamaz ?

öncelikle pazartesi gögüs kol giriyorsun salı günü ise omuz ve arka kol. yanlış bu bir bakıma. çünkü gögüs çalısırken zaten triceps ve omuzlarda çalışıyor sen ertesi güne tekrar çalıştırıyorsun onları. ayrıca cardio yapacaksan bile antrenmandan hemen sonra yapma. farklı günler yapman daha uygun ama aynı gün yapacaksan bile cardio yu aksama dogru yap yani arada zaman olsun. asıl soruya gelince salondaki kadar ağır çalışamıyorum diyorsan haftada 2 kere çalışılabilir.

omuzla gogusu nasıl yapsam pekı pazartesı gogus salı omuz yerıne sırtmı koyayım carsamba omuz ? bu programı forumda gordugum ıcın boyle secdım flexor hoca 1. gun gogus 2. gun omuz dıye yazdıgı ıcın

Pazartesi: Karın - Göğüs ve Ön Kol

Salı: Karın - Kanat ve Arka Kol

Çarşamba: Karın - Omuz ve Bacak

Perşembe: Karın - Göğüs ve Ön Kol

Cuma: Karın - Kanat ve Arka Kol

Cumartesi: Karın - Omuz ve Bacak
ayak çekme hareketi resimdekinin sırada oturarak yapıyorum:

http://www.sportifhareketler.com/wp-content/uploads/2009/07/reverse-crunch.jpg

spora ilk başladığım zamanlarda açılmış konu hortlamış niyeki :D kapatılabilir.

spora ilk başladığım zamanlarda açılmış konu hortlamış niyeki :D kapatılabilir.

abi birsürü forumda görev aldım bu bftrdeki kadar saçma işleyişi olanbi forum görmedim.
ürün kıyaslaması için konu açıyorum 3 farklı üründen hangisini seçeyim diye soruyorum admin çıkıp hepsi için ayrıca açılmış konu vardır diyor.e arkadaşım benim söylediğim x y z ürünlerinden x ve y karşılaştırılmış mı?kullananlar ben x i kullandım y yide kullandım.x, y den daha iyidir diyor mu?

yeni konu açsam araştırma yapın önceden açılmış konular vardır diyorlar.önceden açılmış konulara yazı yazıyoruz bu sefer hortlamış diyorlar :S
çok canım skıldı bu konuda ya:S

Arkadaslar gögüs calısırken triceps sırt calısırkende biceps calsır ayrıca omuz ve gogus arda koymayın ayrıca bütük kasa 1 kucuk kasları haftada 2 kez calısrın derim bence
kucuk kasların mınımum 48 saat buyuk kaslarında mınımum 72 saat dinlenmesi gerek

arkadaşlar konuyu ben açmıştım spora ilk başladığım günlerde kapatılabilir. cevap yazmayın lütfen :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı