Yeni başlayanlarda bu artış biraz daha hızlı ancak o tip rakamlar mantıklı değil, senede 2-3 kg kas dahi büyük iş, daha önce de kız arkadaşım ayda 800 gram kas kazandığını söylemişti bu cihazlara göre.. bu konu yardımcı olur 1 ayda ortalama ne kadar kas yapılır (supplementsiz) | BodyForumTR Vücut Geliştirme ForumuPeki ideali nedir 1 ayda kas kütlesini ne kadar attırmak iyidir normaldir ?
1 kg kas aynı zamanda bunun yaklaşık 3 katı da su çekecektir, saf kas olacağını sanmıyorum..Buna etki eden okadar çok faktör varki bunlar sırayla,beslenme,antreman,dinlenme,suplement
Bunların hepsi iyiyse güzel kombine edilmişse,yeni başlamışsan ve disiplinli bir şekilde bunları uygulamışsan bu yazdığın mümkün.
Eğer cardio yapıyorsanız veya spora yeni başladıysanız normal diyebiliriz.
Ama ek besin alan orta-ileri seviye bir sporcuysanız 2-3 kilo ideal olanıdır.
8 ayda 10 kilo yağ verdim, 12 kilo kas aldım. Kaldı ki amatör olarak çalışıyordum.Her ay 2-3 kg kas yapılması mümkün değil.
2- 3 kg kası her ay ancak yağsız et olarak kasaptan alabilirsin.
Ağzı olan konuşmasın, bilen konuşsun. ..
Ondan daha garipi üstteki üyenin yazdıgı: "ek besin alan orta-ileri seviye sporcu iseniz "3kg" idealdir." ??? 1 ay ve 3kg kas ??? Eğer bu mümkün olsaydı ronnie coleman,jay cutler vesaire kaç sene yapmıslar yarısını göz önüne al 1 ay=3kg kas, 12 ay = 36kg kas hadi 2kgden hesaplayalık 24kg kas=1yıl. her 2 senede 1 definisyon olsun bu adam 20 senedir yapıyorsa 15senesi adam gibi olsun.2ye böl 7.5sene bulkta geçirsin.Senin dedigine göre bulkta her ay 2kg kas eklesin.7.5sene x 12 ay x 2kg = 30x12=360kg. hadi bu kgnun 4/1 ini definisyonda kaybetsin bu kasların 4te1 ini.360-80 = 270kg kas yapmış olması lazım bu adamların.Böyle saçma iş mi olur?
Ben inanıyorum sana JackGhosen, sonuçta beyin jimnastiği denen bişey var![]()
8 ayda 10 kilo yağ verdim, 12 kilo kas aldım. Kaldı ki amatör olarak çalışıyordum.
Şuan daha profesyonel ve bilinçli çalışıyorum fakat stabil bir hal aldı.
Basketbol geçmişi olan arkadaşım kür desteği ile 6 ayda 13 kilo kas aldı.
Bana göre ise klavyesi olan değil, beyni ve tecrübesi olan konuşsun.[DOUBLEPOST=1392992514][/DOUBLEPOST]
Senin vücudun her harekete sürekli aynı tepki mi veriyor ?
Çalıştığın süre boyunca aynı oranda mı gelişiyorsun ?
Vücut bir süre sonra kas kazanımını yavaşlatır çünkü besin ihtiyacı maksimum değerlere ulaşır.
Nasıl kilo vermek yağ oranı azaldıkça zorlaşıyorsa, kas kütlesi arttırmak da kas oranı arttıkça zorlaşır.
Yaklaşık 8 ayda kazandığım kütlenin yarısını kazanmak için 1,5 yıldır uğraşmam bunun kanıtıdır.
Süre bazında yaptığınız düz mantık aynı buna benziyor;
100 kiloluk ağırlık ile 1 tekrar yapmak = 10 kiloluk ağırlık ile 10 tekrar yapmak
360 ın 4 te biri 90 kardeş,80 değilOndan daha garipi üstteki üyenin yazdıgı: "ek besin alan orta-ileri seviye sporcu iseniz "3kg" idealdir." ??? 1 ay ve 3kg kas ??? Eğer bu mümkün olsaydı ronnie coleman,jay cutler vesaire kaç sene yapmıslar yarısını göz önüne al 1 ay=3kg kas, 12 ay = 36kg kas hadi 2kgden hesaplayalık 24kg kas=1yıl. her 2 senede 1 definisyon olsun bu adam 20 senedir yapıyorsa 15senesi adam gibi olsun.2ye böl 7.5sene bulkta geçirsin.Senin dedigine göre bulkta her ay 2kg kas eklesin.7.5sene x 12 ay x 2kg = 30x12=360kg. hadi bu kgnun 4/1 ini definisyonda kaybetsin bu kasların 4te1 ini.360-80 = 270kg kas yapmış olması lazım bu adamların.Böyle saçma iş mi olur?
Matematik bizim namusumuzdur !oraya mı takıldın yani ? : ) Hey Allah'ım yarabbim,sen bizi nelerle sınıyorsun.