Eğer ikisi de boksörse maç esnasında nakavt ihtimali düşüktür. Nakavtların geneli Ağır Siklet'te olur. Tabi burda söz konusu Knockout yani darbeden sonra yere düşme olayı. Bu siklette yani Yarı Welter veya Welter siklette TKO olabilir ama KO ihtimali nerdeyse yok. Bu tür maçlar genelde puan sonuçlarına bakar.
Ama rakip boksör değilse bu karşılaşma zaten ring dışındadır. Dışarıda koşullar farklı olur. Tek vuruşta karşındakini yere düşürebilir ama yere düşen tekrar kalkabilir böylece nakavt gerçekleşmez ama tabi ki istisnalar vardır yani net olarak bir şey söylemek çok zor.
Sana şahit oldugum bir hikayeyi anlatayım: Yaklaşık 2 yıl önce arkadaşlar arasında kavga olmuştu ve çoçuk karşındakini tek vuruşta bayıltmıştı. Şimdi sorarsın, çoçuk cüsseli birimiydi? - Hayır, 65 KG'yi bile geçmezdi sıska cılız bir çoçuktu işte bir az boyu uzundu o kadar. Baksan 50-55 kg en fazla. Boksör bile değildi. Diğeri bundan iriydi ama çenesine gelen bir yumrukta bayıldı. Yani şunu anlamalısın ki, bu işler olay esnasındaki koşullara bakıyor.