'0'dan Hacim için İzlenecek Yol?

Tamamen hacim amacı dahilinde 0'dan başlayan bir vücut geliştirmeciye sırasıyla hangi programları önerirsiniz? İlk 1 ay (veya daha uzun?) vücudu alıştırmak için aynı set aynı tekrarlar, sonrasında hangi sırayla ne kadar süreli Alman hacim ve piramit çalışmalarını önerirsiniz?
Bu planın yanında 3. ay itibariyle 5 Lb. whey, sonrasında (kaç ay itibariyle?) whey, kreatin, nitro oksit ne derece etkiler? Bu arada ektomorfa yakın biri olarak bu forumda edindiğim bilgilerle böyle bir şema çıkardım. Sizlerin tecrübeleriyle daha doğru olacağını düşünüyorum.

Hacim için bende pramit set öneriyorum 10-8-6

ama önce ilk 1 ay alt yapı oluşması için her bölgeyi çalıştıran programı uygulamak gerek diye düşünüyorum 1 aydan sonra bölgelere böler hocanız

Spor gecmisi olmayan biri bence ilk baslarda alt yapisini insa etmesi gerekir. İyi bir hacim icin antreman kadar beslenmenin onemide buyuktur. Kaslarinizi yeterli miktarda beslemeniz gerekmektedir. Donem donem farkli antreman cesitleri kullanilarak kaslari sasirtirsaniz buyumeye o kadar tesvik edersiniz. Bu piramit olur super set olur. Ayni sekilde antreman programlariniz da belli zaman araliklarinda degistirmeniz gerekmektedir. İlk baslayan biri icin supplement masraf olacaktir, ama gelisme ve zamanla belli ihtiyaclariniz da olacaktir. O zaman suppelement kullanimina baslamak daha dogrudur. Ornegin hacimlenmek icin creatine kullanimi gibi yada cardio da bcaa kullanimi gibi.

eğer başlangıç programo konusunda da sıkıntın olursa bi tane önerebilirim ben de başlangıç programı olarak bunu yapıyordum ;

Dumbbell Squat
Lat Pull Down
Cable Row
Chest Press
Dumbbell Fly
Lateral Raise
Biceps Curl
Push Down (ya da triceps overhead)

1 gün gidip 1 gün dinlenerek yani 2 günde bir yapabilirsin bu programı

Şuan evde çalıştığım için (20.kg ayarlanabilir dumbbell - barbell) bu programı uygulayabilmem zor. Ama aklımda olacak. Tekrar teşekkür ederim.

Back
Yukarı