ŞINAV

öncelikle merhaba.. yaşım 14 ben yazın 33 şınava kadar çekebiliyordum (nizami) ... bir kaç konuda gördüm bu yaşlarda şınav humerus kemiğinin gelişimini durduruyormuş ...bu doğrumu .birde amacım geniş omuzlar ,kuvvet artırımı, iri bir görünüm , ve üçgen vücut ..boyum 182. hedefim kara harp okulu .. ben kendime barfiks şınav mekik(double punch) squat(serbest)superman hareketi ..fakat emin değilim ...etkili bir program önerirseniz sevinirim..

merhaba. şınav squat vb hareketler kemik gelişimini durdurmaz aksine destekler. forumu biraz araştırırsan vücut ağırlığı ile yapilacak hareketlerden oluşturulmuş programlar bulabilirsin

Kemik gelişimini tamamlamamış insanların squat tarzı hareketler yapıp yapmamasıyla ilgili kesin bir görüşbirliği yok. bazı kurumlar belli bir yaşa kadar önermiyor hem kemik gelişimi hem eklemler açısından, özellike son döenmdeki bazı araştırmalar doğru antremanın testosteron ile birlikte kemik gelişimini ve yoğunluğunu arttırdığını söylüyor yani engellemek biryana arttırabilir diyen bile var.

uzuncadır sitenizi takipteyim genelde sorularıma cevap bulabiliyorum ancak bu soruma bi cevap bulamadım
bi süredir sitenizde tavsiye edilen;
1.gögüs-ö.kol
2.omuz-a. kol
3.off
4.kanat
5.bacak
6-7off
antremanlarını yapıyorum duzenli olarak
geçmişten kalma şınava bi bagımlılık söz konusu bu gunlerin hangilerine şınav hareketini ekleyebilirim?

uzuncadır sitenizi takipteyim genelde sorularıma cevap bulabiliyorum ancak bu soruma bi cevap bulamadım
bi süredir sitenizde tavsiye edilen;
1.gögüs-ö.kol
2.omuz-a. kol
3.off
4.kanat
5.bacak
6-7off
antremanlarını yapıyorum duzenli olarak
geçmişten kalma şınava bi bagımlılık söz konusu bu gunlerin hangilerine şınav hareketini ekleyebilirim?

Göğüs antremanı sonunda yapabilirsin

--- ERA ---

Merhaba dostum Şınavını geliştirmek için uygulayabileceğim bir program yazayım
Diamond Push ups 3x10
Standart Push ups 3x10
Wide (geniş tutuş) Push Ups 3x10
Puesedo Push ups 3x10
Güçlendikçte set sayılarını artırabilirsin 12-14-16-18 şeklinde iyi çalışmalar :)

Teşekkürler hocam .. bunun gibi bişey arıyordum flexor hocanın onerdigi programı gormustum fakat 4*2*4 prensibini anlamıştım

Back
Yukarı