ŞEKER KAS GELİŞİMİNE ENGELMİ ?

Sizce şeker kas gelişimine engelmi bunun hakkında bazı makaleler var ama net bir yanıt yok spordan sonra alınan yararlı sanılan veya öyle denilen basit şeker gibi karmaşık bir konu bu sizce şeker kes gelişimine engelmi ?

daha dün bir video izlemiştim videodaki arkadaş kas gelişimine hiç bir zararı olmaz sadece 15 30 dk arası değişim olur oda çok küçük çaplı daha sonra olması gereken seviyeye dönüyor demişti

Değildir? neden olsun ki? Alkol veya uyuşturucu madde değil yani yıkıcı değildir. Şeker olayını fazla abartmamak lazım, kalorisi yüksek ama yedikten sonra kısa süreli tokluk verir çabuk acıktırır.

Kas gelişimine engel değildir, fakat hızlı sindirildiği için fazla tüketildiğinde yağlanmaya neden olur. Ayrıca ektomorf yapıdaki kişiler için yağlanmak zor olduğu için pek sıkıntı yaratmaz.
Tabi, işlenmiş sofra şekerlerindenden özellikle uzak durmak lazım , vücuttaki hastalıklı kanser hücrelerini beslemekten başka bir etkisi yoktur. İleri yaşlarda bunu daha iyi anlayacaksınız.

bu kadar neden ince hesaplar yapılır ki müsabık değilsen? ye karsdeşim ne olacak ki bakın şöyle düşünün bizim gibi spor yapmayan sıradan insanlar en yakın örneği annen baban her gün şeker tüketiyor muhamemelen beyaz ekmek tüketiyor. 150 kg mı oluyorlar ? tabiki hayır. valla ben bu akşam 400 gr bonfilenin yanında 1 şişe kırmızı şarap götürdüm umrumda deil şeler falan mutluyum:))))

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar tamam pek sağlıklk değil şeker ancak eğer vucüt kompozisyonu hakkında konuşuyorsak öncelik kalori alımıdır.şeker kas gelişimine neden etkiisi olsun .hatta kalori eksiğiniz varsa fazla,şeker yiyerek kas bile yapabilirsiniz.(örnektir tAbiki tam ürünler sağlık açımızdan daha iyidir.ancak aşırı kalori açığınız varsa ve bulk yapmaya çalışıyorsanız nedsb olmasın)

uzun sure duzenli, gereksiz fazla kullanirsan insulin sistemini olumsuz etkiker,
kasa besin tasiyacagi yerde gobeginde yag olusumunu saglar,
kesinlikle bb cilerin uzak durmasi gereken besinler arasinda 1. siradadir

meyveler abartilmadan kullanilmali, bu miktar herkesin bunyesine gire farklidir, ozellikle trigliseridi olunsuz etkiler fazla yersen buda kalp damar hastalikkarini tetikler, gerektigikadar yersen faydalidir ama bana yeter miktar gunde 1 elma, 1 avuc uzum gibi miktarlardir
yukardaki mesajimda bahsettigim seker islenmis seker, glikoz surubu vs dir, bunlara yakin zararlilarda poaca hamburger beyaz rkmek gibi urunlerde kullanilan islenmis karbodur,

Back
Yukarı