Sürekli şınav çekmen veya itme egzersizleri yapman omuzların pozisyonunu bozar. Buna pattern overload denir. Sık sık esnet ve tersi kaslarıda çalıştır.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN.
Olmaz yapabilirsin ama esnetmeyi unutma.Salonda normal programımı yapıyorum zaten sadece şınav çekmiyorum..bu sayıyı arttırmak için yanlış bir yöntem olabilirmi diye sorayım dedim..
bende bir aralar dediğinizin tam tersini yaptım ilk başlarken 8 şınav ile başladım 1 ayda hedefim tek seferde 30 yapmaktı. Nitekim öylede oldu 1 ayın sonunda tek seferde 30 tane çekebiliyordum tabi yanında dumbell vs. başka tür hareketlerde yapıyordum fakat ters giden bir seyler oldu. Omuzlarım vucudun gerisine göre aşırı genişledi (tekrar söylüyorum vücüduma göre) kötü bir sonuç aldım sonra şınavı haftada bir ve tek seferde ne kadar yapabilirsem şeklinde değiştirdim ve elime hiç dumbell almadım. 6 aydır bu böyle devam etti. Omuzlar kollar eski halini aldı. Vücüt iyice eski haline döndü. Şimdi ise yaptığım sadece barfiks, şınav, mekik nadir de olsa dumbell ön kol çalışması, nadiren squat.Sürekli şınav çekmen veya itme egzersizleri yapman omuzların pozisyonunu bozar. Buna pattern overload denir. Sık sık esnet ve tersi kaslarıda çalıştır.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN.
Benim dediğim ölçüyle alakalı değildi yani omuzların dengesi ile alakalıydı. Eğer 3 çekiş yapıp 5 itiş yaparsanız, omuzlarda bi takım postürel sıkıntılar meydana getirebilir. zaten gün içinde sürekli oturarak vakit geçiriyoruz bu da bizim omuzlarımızın dengesini bozabiliyor veya bozulmaya meyilli hale getirebiliyor. Bunu dengelemek için çekişlerin +1 olmasından yanayım. bunu kastettim aslında.bende bir aralar dediğinizin tam tersini yaptım ilk başlarken 8 şınav ile başladım 1 ayda hedefim tek seferde 30 yapmaktı. Nitekim öylede oldu 1 ayın sonunda tek seferde 30 tane çekebiliyordum tabi yanında dumbell vs. başka tür hareketlerde yapıyordum fakat ters giden bir seyler oldu. Omuzlarım vucudun gerisine göre aşırı genişledi (tekrar söylüyorum vücüduma göre) kötü bir sonuç aldım sonra şınavı haftada bir ve tek seferde ne kadar yapabilirsem şeklinde değiştirdim ve elime hiç dumbell almadım. 6 aydır bu böyle devam etti. Omuzlar kollar eski halini aldı. Vücüt iyice eski haline döndü. Şimdi ise yaptığım sadece barfiks, şınav, mekik nadir de olsa dumbell ön kol çalışması, nadiren squat.
barfiks yeni başladım tek seferde 8 3 gün yapıyorum bir gün ara
şınav 3 günde bir tek seferde 33 2 gün yapıyorum 2 gün ara
squat haftada 1 tek seferde 50
mekik tek seferde 50 3 gün yapıyorum 1 gün ara
vücüt ölçülerim;
klio 59
boy 183
kol 30
bacak 48
omuz 113
gogus 94
bel 73
bilek 17.5
bilek kası 25.5
bu ölçüler ile ilgili geniş bir yorum yaparsanız çok memnun olurum.
O halde şimdi şınav saysısını sabit tutup barfikse ağırlık vermek iyi fikir mi olur?Benim dediğim ölçüyle alakalı değildi yani omuzların dengesi ile alakalıydı. Eğer 3 çekiş yapıp 5 itiş yaparsanız, omuzlarda bi takım postürel sıkıntılar meydana getirebilir. zaten gün içinde sürekli oturarak vakit geçiriyoruz bu da bizim omuzlarımızın dengesini bozabiliyor veya bozulmaya meyilli hale getirebiliyor. Bunu dengelemek için çekişlerin +1 olmasından yanayım. bunu kastettim aslında.
Şınav gibi item egzersizleri bizim postürümüzü bozmaz ancak birşeyler eksikse, meyilli hale getirebilir yanlış anlaşılmasın. Şınav sayısını arttırmak güzel fikir, ama aynı oranda barfiksede önem vermeni tavsiye ederim böylellikle daha iyi sonuçlar elde edeceksin.