Şınav çekmek

merhaba çok saçma bir soru olucak kusura bakmayın ama aklıma takılıyor..

şınav çekiyorum tek seferde 30 tane çekebiliyorum kilom 94 boyum 182

neyse sorum şu ben şınav çekerken bileklerime aşırı yük biniyor ve çektikten sonra ağrıyorlar acaba bu büyüme plaklarına zarar veriyormudur?

büyüme plaği orda değildi yanlıs hatirlamiyorsam bilekten sadece kemik yaşini felan ögreniyosun sanırım diz kısmındaydi epifiriz

şınav çekerken bilekleri yormamak için tutacaklar var imkanın varsa alabilirsin onun dışında bileklik kullanmak işe yarar büyüme plağının bende diz kısmında olduğunu biliyorum birde dediğin gibi kemik yaşınıda sol bilek röntgeninden öğrenildiğini biliyorum

Aynen sol el bileğinden ögreniliyo epifirizlerde dizde olmasi gerek onun ucu kıkırdak ise büyümen bitmemiş demektir kemikleşmişse %99,8 bitmiş oluyor esneyerek felanda 1-2 cm anca uzatirsin o yuzden bende doktora gidip bakmıyorum piskolojim bozulur daha 17,5 yaşindayim düşünsene TheProject artik uzayamiyomuş beyler diyolar bacak bile calısmıyorum.. korkumdan

30 tane şınavı aralıksız çekmek de bileklerine aşırı yük bindirir.
12-10-8 ya da 10-10-10 gibi setlere bölerek şınav çekersen daha verimli olur.

Tavsiyem ben street workout için eldiven olarak bizim dükkandaki kalın bi iş eldivenini kullanıyorum.Eli tam kavramasından :) body eldiveni almayı düşündüm ama hiç biri tam kavratmıyor barfiks barını , o yüzden işçi eldiveni iyi.Normal çekersem bilekte hafif küt diye ses gelebiliyor şınav , ama elidvenle çekince hiç sorun yok.2 lira bişey :) öneririm.

Back
Yukarı