Şınav çekerken kızarmak, nefesi ayarlamak ?

evroka

Üye
Hergün nizami şınav çekmeye çalışıyorum. İlk set 25-30 ikinci set 20-25 ve üçüncü sette 15-20 arası şınva çekebiliyorum.

Ama ilginç bi durum oluyo, ilk setin 18-20 arasında kızarmaya başlıyorum resmen, kulaklarım boynum kıpkırmızı oluo. Acaba bende mi bi acayiplik var.

Bi de şınav çekerken nefes nasıl alıp-vermeli ?
aşağı inerkenmi nefesi vermeli yoksa yukarı çıkarken mi? Ben aşağı yukarı çıkarken nefes veriyorum. Peki ya siz ?

1. kendini fazla kastığını için 2. nefes alışını ayarrlaman lazım bide umarım şıanvı çok seri çekiyorsun demi çünkü aynı sorunnları bende yaşadım saygılarla

1. kendini fazla kastığını için 2. nefes alışını ayarrlaman lazım bide umarım şıanvı çok seri çekiyorsun demi çünkü aynı sorunnları bende yaşadım saygılarla

zorlanma konusunda pek de bişi diyemiyecem, normal bi şekilde çekiyorum gibi geliyor aslında bana. Haldır haldır hızlı çekemiyorum elbette. Peki bu sorunu sen nasıl aştın?

Nefesi düzenleyemediğin için kan basıncın gereksiz artıyor. Hatta bu nefes durumu kaslara o an yeterli besin gitmemesi durumuna bile neden oluyor. Serdar2nin dediği gibi her harekette(özellikle ağırlık , şınav, barfik vb) yer çekimine karşı olunurken nefes verilmeli.
Setleri de düzene sok bence. Son seti 15-20 yapabiliyormuşsun. O zaman ilk sete 20 ile gir. 20*4 yaparsan daha düzenli olur.
Eğer ilk seti çok yapıcağım diyorsan, son sette tekrar sayılarını; sırt çantana 20 kg dambıl koyarak şınav çekerek azaltabilirsin. Çok iyi bir piramit şınav programı olur:)

Nefesi düzenleyemediğin için kan basıncın gereksiz artıyor. Hatta bu nefes durumu kaslara o an yeterli besin gitmemesi durumuna bile neden oluyor. Serdar2nin dediği gibi her harekette(özellikle ağırlık , şınav, barfik vb) yer çekimine karşı olunurken nefes verilmeli.
Setleri de düzene sok bence. Son seti 15-20 yapabiliyormuşsun. O zaman ilk sete 20 ile gir. 20*4 yaparsan daha düzenli olur.
Eğer ilk seti çok yapıcağım diyorsan, son sette tekrar sayılarını; sırt çantana 20 kg dambıl koyarak şınav çekerek azaltabilirsin. Çok iyi bir piramit şınav programı olur:)

Zaten dediğim gibi istemyerek de olsa piramit oluyor, gücüm buna yetiyor.
Nefes konusuna gelince aşağı inerken nefess almak gerçekten zor oluo. Nasıl anlatsam sanki suyun altında nefes almaya çalışmak gibi, ya da düşerken nefes almaya çalışmak gibi. Sanırım şu olmakta aldığım nefes yetmiyor ve nefesi aldığımdan fazla ( aslında standart seviyede alma) nefes alırsam da bu sefer hareket gecikiyor. Nefes almayı tamamlayana kadar yukarı çıkmış olmam gerekiyor....

son setlere doğru daha ağır çalışmıyorsan piramit olmaz, yorulmuş olursun. Ben dedim ki ilk tekrarları da az yap. Son tekrarlarda sırtına 20 kg koyarak şınav çek. Sonda azın azını fakat ağırın ağırını yapıcağın için piramit olucak.
Nefes yetmiyorsa ciğerlerini açmadan başlıyorsun demektir. Çalışmandan önce ufak bir koşu ve kültür fizik hareketleri ile nefes alma durumu aktifleştirilerek ciğerler açılabilir.
Aşağı inerken nefes alıcaksın, kalkarken vericeksin. Harekietn tamamını yaparken nefes almıyorsun yani:) Hızlı yapamıyorum diye bozulmana gerek yok. Doğrusu zaten yavaşıdır.

O sorun bendede var sınav cekıyorum nefes alıp-vermede sorun yasıyorum assa ınerken verıp yukarı cıkarken almayı dene bıde ...

Arkadaşlar Şınav Çekerken Seri Yapmak Kas Yapar mı ? Yavas Yavas Yapsak Yararı Yada Zararı Olur mu ?

yavaş yapmak daha doğrudur çok yavaş değil normal yani

inerken hızlı inip hızlı kalkmak kaytarmak oluyor beden dersinde sözlülerde genelde yorulmadan fazla tekrar yapmak ıcın inerken kası serbest bırakıp hemen kalkıyordum ınerken kendımıtutmuyordum böylelıkle daha az kası yormuş oluyordum

siz hem ınerken hem kalkarken nizamı yavaş konrollu yapın

zorlandıgınız yerde her zaman nefesı verın kalkarken nefes verın inerken nefes alın yoksa hem sağlık açısından zararlı hemde performansın düşer

Back
Yukarı