İp atlama

Öncelikle Herkese Merhaba...

VG ye yeni basladım forumla tanısmam tamamen bir raslantı üzerine bi egzersiz resmi üzerinde www.bodyforumtr.com u görünce daha cok bilgi edinmek amacı ile siteye girdim ve gercekten yararlı bilgiler oldugunu gördüm.Kayıt olup bende bu güzel forumda yer almak istedim.Cok uzattım soruma geceyim :o

İp atlamanın bacak kaslarına yararı varmı , 40 50 kere ip atladıktan sonra kalf larda yanma baslıyor bu bacak kaslarına yararlı olurmu.

Cvplarınız icin simdiden tesekkürler...

mrb
ipa atlamak çok faydalı ssadece bacaklarını değil bütün bir vucudu çalıştırır 30,40 atlamak ip atlamak değildir enaz 15,20 dk atlarsan çok faydasını görürsün

bacağa etkisi büyük ama bence sen amcını belirtmelisin..yani bacak gelişsin die ip atlıyorum diosan onun yerine git bacak çalış derim :)
ama yok ip atlamanın faydalarını soruyosan ; kalfları çalıştır ve kardiyo nietinede yapılabilr derim..işn öz,ü sen sorunu belrtmemişsin ki :)

Son düzenleme:
ip Atlamayı çok iyi bir cardiovasküler çalışma olarak görebilirsin. Ağırlık çalışmasından önce ip atlayabilirsin. Ama çok fazla enerji harcatacağı için normal antrenmanında verim düşebilir.

Arkadaşında dediği gibi 40-50 kere ip atlama ip atlama değildir.Tabi başlarda yapmak zor hatta imkansız ama ip atladım diyebilmek için beni kanımca bu işi 30 dakika yapmak gerekir.Zaten tavsiye edilen sürede budur.İp atlamak gerketiği gibi yapabilen için en iyi kardio çalışmasıdır hatta koşmaktan bile iyi ve etkilidir.

Degerli yorunlarınız icin tesekkür ederim. Ben ip atlamayı antremana ısınma olarak yapıyorum ve bacaklara yararı olur gibi oldu bi sizede danısmak istedim.Saolun

Back
Yukarı