İlk kez başlayan biri icin gunde 100 squat zararlı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tahaa11
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Internette bir video gordum 30 gun boyunca 100 squat yaparak bacaklarini sekillendiriyor. Bu arada Bnm bacaklarim vucuduma gore cok yagli. Vucut kitle indeksim tam normal cikiyor.
Ben daha once neredeyse hic yapmadim. Dun kendimi zorlayarak 100 tane yaptim ama bugun sadece bacaklarim degil sirtim bile agriyor. Hamlamalar oluyor. Sizce baslangic icin fazlamj daha dogrusu vucuduma zarar verme gibi bir durum olurmu? Zarar vermeyecekse kendimi bjraz zorlayabilirim.
Yoksa devam edeyimmi yeni basladigimdan dolayimi agrilar?
Ve son sorum bu agrilar surekli devam edecekmi yoksa 3 5 gun sonra alisacakmiyim.
Deneyimli arkadaslar cevap verirse sevinirim simdiden tesekkurler...

Internette bir video gordum 30 gun boyunca 100 squat yaparak bacaklarini sekillendiriyor. Bu arada Bnm bacaklarim vucuduma gore cok yagli. Vucut kitle indeksim tam normal cikiyor.
Ben daha once neredeyse hic yapmadim. Dun kendimi zorlayarak 100 tane yaptim ama bugun sadece bacaklarim degil sirtim bile agriyor. Hamlamalar oluyor. Sizce baslangic icin fazlamj daha dogrusu vucuduma zarar verme gibi bir durum olurmu? Zarar vermeyecekse kendimi bjraz zorlayabilirim.
Yoksa devam edeyimmi yeni basladigimdan dolayimi agrilar?
Ve son sorum bu agrilar surekli devam edecekmi yoksa 3 5 gun sonra alisacakmiyim.
Deneyimli arkadaslar cevap verirse sevinirim simdiden tesekkurler...
öncelikle merhaba, bu hareketleri ilk kez yapan biri için bu ağrılar çok normal. Senin bünyene bağlı olarak 8-9 güne geçebilir.
ama benim fikrimce 30 günde sadece 100 squatla sadece bacaklarını güçlendirirsin, şekillenmesi için yağ yakmaya da ihtiyacın var.
bence vücut ağrılığı ile yapılan antrenmanları bir araştır.

Kendi vücut yapına direnç mekanizmana bağlı herkes için geçerli değil aynı antremanlar farklı hareketler sana daha iyi gelebiir belki denemek lazım

Back
Yukarı