İş yerim sporuma ve diyetime elverişli mi ? [TAFSİYE VE ÖNERİ]

Öncelikle merhaba arkadaşlar,
Ben McDonalds'da çalışıyorum yaklaşık 2 Yıldır. Yaşım 18 iş yerine girdiğimde 50 kilo idim. Yaklaşık 2 sene geçtikten sonra şu anki kilom 75
Oldu. Bu benim için güzel bişey ama sanırım vücüdümda aşırı yağlanma oldu. Gerek sivilceler gerek direk kiloların göbeğe vuruşuı malum
orada ne yediğimiz malum Hamburger,Patates,Coıla ve tabi şöyle bişeyde var orada vardiyali calıştığım için sabit bi uyku düzenim yok e tabi
buda yemek düzenimide etkliyor ne zaman ne yediğim belli olmuyor bazen iş yeri dışında hiç yemek yiyemiyorum oraya abanıyorum
şuandaki sıkıntım göbek oluştu ve tabi ben zayıf birisydim böyle şeylere alışık değilim bu durumdanda rahatsızlığım cok açık bi şekilde dile getirebilirim.
5 gündür felan spor salonuna gidiyorum orada bahsettiğim bazı tecrübeli insanlar orada çalıştığım için şanslı oldugumu bile söylüyorlar. Nedeni ise ;
orada Et tüketip proteine yüklenebilceğimi söylediler ama Et'de yesem yağlanıyorum buna nasıl bi çözüm bulabiliriz ?
NOT : İşten çıkmam şu an için mümkün değil.

Merhabalar.
Orada kolayı lighttan seçmelisin.
Patates yerine hamburgeri bol bol tüketebilirsin. Ama oranın dışında beslenemiyorsan, sağlıklı olmaz. Ne bileyim aylık ücretinin bir kısmını yoğurda ver, çiğ kuruyemişlere ver.
Spor, sağlıklı ve iyi bir vücuda sahip olmana yardımcı olur ama sadece yardımcı. Aslolan beslenmedir.

Miami de gittiğim bir salonda 40 yaşlarında bir boksör vardı. Adam bazı günler 3-4 saat antreman yapıyordu, ama yağlı idi. Resmen çok yağlı ve aşırı göbekli Türk erkeği gibi idi. Çünkü adam ne bulsa yiyordu. Zaten, yemek ayırmam ne bulsam yerim, demişti bir kez.

Yani, beslenmene önem ver. Ben senin yerinde olsam, patatesi asla tüketmezdim. Yanımda getirdiğim yoğurt ve kuruyemişlerin yanında hambugerimi ve diyet kolamı içerdim.Tabi 1-2 litre arası su ve en azından yarım litreden fazla da maden suyu tüketirdim her gün.

Anladım fakat forum sayfasını biraz gezerseniz görürsünüz diet veya zero colaların şeker yerine bolca tatlandırıcı oldugu bilgisi verilmiş. Ve tatlandırıcıların şekerden bi farkı olmadıgını kalori yapmadıgını fakat sağlığı etkilediğinden bahsediliyor. Bildiğiniz gibi diyet de olsa amacımız sağlık.

Tatlandırıcıların hepsi bir değil kardeşim. Çeşit çeşit tatlandırıcılar var. Bazılarının zararı yok.En azından henüz dediğin gibi zararlı oldukları kanıtlanamadı çoğunun.
Mesela kola zerodaki aspartam üzerine yapılan çalışmalar da(örneğin kansere sebep olup olmadığı araştırıldığında), hiçbir bağlantı tespit edilemedi.

Yani şunu unutma. Her tatlandırıcı bir değil. Ve bazılarının zararı yok.
Aspartam, U.S Food and Drug Administration (FDA) tarafından da zararsız olarak kayıtlara geçmiştir. Malum, U.S.FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) oldukça önemli bir kurumdur.
European Food Safety Authority (EFSA) -(Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi ) de aspartam üzerinde 600 den fazla çalışma yapılmasına ön ayak olmuş ve herhangi bir zararının tespit edilemediğini belirtmiştir.
Ciddi bilim insanlarının yaptıkları bağımsız çalışmaların çoğunda da sonuç böyle çıkmıştır.En azından benim okuduğum, araştırdığım çalışmalarda aksine raslamadım. Birisi bir şey ortaya atıyor sonra bir anda gerçekmiş gibi dalga dalga yayılıyor. Söylentilere itibar etmemek lazım.

Hamburger kola pizza vs bu gibi kirli besinlerle beslenip de gayet iyi vücut yapılır. Tavuk pilav yiyerek yeterli kaloriyi almak cok zor oluyor genelde orada öyle bir sıkıntı yok..et falan da yiyip protein oranını hayli hayli karsilarsin. Bir hamburgerin kac kalori oldugu ne kadar et oldugu belli gram hesabını da rahatlikla yapabilirsin. Bulk dönemi için iş yerin avantajlı bence

Back
Yukarı