Malzemeler
5 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 yemek kaşığı süt tozu
1.5 yemek kaşığı tatlandırıcı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı light süt
Muhallebi için:
3 su bardağı light süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
Limon aroması ya da limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı light labne
Tarifi
Kek için, yumurtaları ve tatlandırıcıyı birlikte çırpın ve bir miktar sonra diğer malzemeleri tek tek ilave edin. İstenilen kıvama geldikten sonra, kek hamurunu borcama ya da ısıya dayanıklı bir kaba dökün. (Kullanacağınız tepsiyi kağıt havlu yardımı ile yağlayabilirsiniz)
Tepsiyi fırına verdikten sonra, 170 derecede 20 dakika pişirin.