öneri verebilecek arkadaşlar gelebilir mi ?

öncelikle ben 15 yaşındayım normalde haftada 4 kez salona giderdim. 7 ay felan oldu. ben mma e başladım 3 ay önce. bu son 3 ayda sporu haftada 2 keze indirdim hem hocamın tavsiyesiyle hemde mma antremanın 2.5 saat sürmesi ve çok yorucu olması. şimdi yardım istediğim konu şu; ben yeni programa geçtim buna haftada 3 gün gideceğim. MMA olan günler çarşamba ve cumartesi ( pazar günü ise off ) şimdi ben hangi üç güne spor salonu koymalıyım? şimdiden teşekkürler

e zaten çarşamba ve cumartesin dolu pazar ise off diyorsun geriye;
pazartesi salı perşembe cuma olmak üzere 4 gün kalıyor.3 gün salona gidicem diyorsun ve sanırım mma antrenmanın salondakinden daha yorucu oluyor.o zaman:
pazartesi salı cuma git derim.
ama bu kadar yoğun çalışman seni katabolik hale geçirebilir.
beslenmene ve uykuna çok dikkat etmen gerekecek.

e zaten çarşamba ve cumartesin dolu pazar ise off diyorsun geriye;
pazartesi salı perşembe cuma olmak üzere 4 gün kalıyor.3 gün salona gidicem diyorsun ve sanırım mma antrenmanın salondakinden daha yorucu oluyor.o zaman:
pazartesi salı cuma git derim.
ama bu kadar yoğun çalışman seni katabolik hale geçirebilir.
beslenmene ve uykuna çok dikkat etmen gerekecek.

biraz böyle götürmeyi deneyeceğim eğer baş edemezsem 2 güne indireceğim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:44 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:41 ----------

peki erime gibi birşey olur mu ? fazla yapıldığı için ?

biraz böyle götürmeyi deneyeceğim eğer baş edemezsem 2 güne indireceğim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:44 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:41 ----------

peki erime gibi birşey olur mu ? fazla yapıldığı için ?

katabolik hale geçip kas yakmaya yani erimeye başlarsın.beslenmen nasıl?düzgün beslenebiliyor musun?

katabolik hale geçip kas yakmaya yani erimeye başlarsın.beslenmen nasıl?düzgün beslenebiliyor musun?

elimden geldiğince , mma antremanı sonrası birşey yemiyordum çünkü antreman akşamdı eve 23:00 de geliyorum. salondan sonra protein ağırlıklı yerim vede artık sabahları kendime omlet yapacağım. bu öğünler dışında protein ağırlıklı yemiyorum. çarşamba ve cumartesi makarna veya pilav yerim kesinlikle

elimden geldiğince , mma antremanı sonrası birşey yemiyordum çünkü antreman akşamdı eve 23:00 de geliyorum. salondan sonra protein ağırlıklı yerim vede artık sabahları kendime omlet yapacağım. bu öğünler dışında protein ağırlıklı yemiyorum. çarşamba ve cumartesi makarna veya pilav yerim kesinlikle

eğer beslenmene dikkat etmezsem 1-2 ay gelişim kaydedemediğini sonraki 1-2ayda da küçülmeye başladığını göreceksin.
sana önerim ya vücut geliştirmeyi ya mma'i seç.yoksa vücudun ziyan olacak gibime geliyor.

çok karamsar konuşdun yalnız , kafama oturdu şimdi bu dediklerin :confused:

Maalesef öyle.Seni yanlış yönlendirmek istemeyiz,O yüzden açık konuşuyoruz.Ama ben senin yerinde olsam VG seçerdim.

Dostun acı söylediği gibi,BFTR üyeleride acı söyler:D

Vücudundaki kaslar 1 antremandada gelişir.Haftada 2 kez bence uygun ama haftada 3 veya 4 gün olursa tabi daha iyi olacaktır.

Ama işlerim var sürekli yoğunum diyorsan haftada 2 kez uygundur.

Back
Yukarı