çok tekrar az tekrar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

volkan88

Üye
arkadaşlar ben son 1 aydır setlerimi 20 20 15 15 şekilnde yapıyorum daha öncede ağır kilolarla çalışırdım ve setlerimi 8 8 6 6 şeklinde yapıyrdum ve gördümki çok tekrar lı çalıştığım zaman göğüs çalıştıysam göğsümün tamamı şiddetli bir şekilde ağrıyor ve ağrı 1 ile 3 gün devam ediyor ağır çalıştığım zamanlarda da kaslarda ağrı oluyordu fakat böyle bir ağrı olmuyordu bunun nedeni fazla tekrar yapınca hem beyaz hem kırmızı liflerin yani daha çok kasın çalışması olarak nitelendirdim ben ama siz neler söyliyeceksiniz ayrıca eklemek isterim beslenmem son derece düzgündür

önceden bench press 40 kg bir tarafta 40 kg bir tarafta 8 tekrar 6 tekrar şekişlnde
dambılda ise 40 kg a kadar çıkardım

şimdi ise 15 yada 20 kg ağırlıklarla 20 yada 15 tekrar
dambılda 15 yada 20 kg ile

bildigimiz uyguladıgımız max agırlıkla 8 tekrar hacım ıcın orta agırlıkla cok tekrar ıse yag yakmak ıcın kullanılıyor. bu soruyu 2 gundur bende merak edıyordumcunkı salonda vg cı bır abı yarısmaya hazırlanıyordu ve bana neden 8 yapıyorsun en az 12 tekrar yapmalısın dedı bende sasırdım ve adamı ızledım onda hep 12 ve 15 tekrar yapıyordu. ancak forumdakı ortak karar hacım ıcın max agırlık az tekrar seklınde. bu konuya bır acıklık getırelım arkadaslar??

Senin hocan 90 larin sampiyonlarindan kalma bilgilerle calisiyor hala :).Eger 6 8 tekrar kas gelisiminde etkili olmasaydi Dorian Yates 6 kez mr olympia olamazdi :).

Bende 8 yapiyorum zaten yazmisim orada ama salondakiler hep 12-15 diyor ben yag yakarrken kullaniyordum gafif agirlikla 15-30 tekrari :) su anda 8x4 set halinde cakisiyorum:) ama girusleri alalim daha kesin olsun :)

bence ikisinede saygı duymak lazım önemli olan kastaki gerilimi sağlaabilmek
ve overe yakalanmamak
zamanla tekrar sayın overe yakalanmana neden olabilir
illaki ağırlık arttırman gerekebilir
saygılar

aslında sorduğun sorunun bi sürü versiyonu forumda defalarca tartışıldı
bence biraz daha araştırma yap

Değerli üyemiz;
Başlığınız kilitlenip kapatılmıştır.

Kilitlenme Sebepleri :
Daha önce benzer bir konu açılmıştır.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız