çok önemli

merhaba
yeni başlayanlar için olan foruma üye oldum ama henüz buraya yeni bir başlık açıp nasıl mesaj gönderebilirim çözemedim
yeni başlayanlar bölümünde yeni konu aç butonu bulamadım.burda buldum buraya yazıyorum.biraz önce de bir yere yazdım ama nereye yazdım bilmiyorum :)
benim çok ciddi bir problemim var
35yaşındayım bildiğim hiç bir sağlık problemim yok.eklem , sırt, bel, omuz, ense ağrılarım, kireçlenme, kemik erimesi, fıtık, vs gibi problemim de yok bildiğim kadarıyla. 35yaşındayım. 2sene öncesine kadar çok düzgün bir postürüm vardı. aldığım her hazır kıyafet üzerime tam olarak oturuyordu. ama uzun yıllardır bilgisayar başında baya pasif bir hayat geçiriyordum.beslenmeme hiç dikkat etmezdim hep çikolata bisküvi kek vs yiyordum. sonra 11kilo aldım ve bu dönemde yani uzun yıllar bilgisayar başkında geçirilen zamandan sonra aniden omuz başları yuvarlandı omuzlarım öne geldi ve aşağı düştü boynum öne geldi sırtım dışarı bombelendi (bazı doktorlar 70 derece kifoz diyor bazıları postür bozukluğu diyor, dışardan bakınca pek çok insanın anlamayacağı sırtta bir bombelenme var). doktor bana spor yap deyince ben kafadan hareketler yaptım,rastgele pet şişe kaldırmak gibi.uzun süre anlamsızca tekrarladım kollarım yamuldu. sonra değişik bir hareket yaptım bel çukurum arttı.zayıf olmama rağmen göbeğim önde gidiyor belim içeri çöktüğü için.şimdi ne yapsam bir yerimi bozuyorum ve kıyafetlerimin ayrı bir dikişi kasıyor.
1-öncelikle sırt kaslarımı güçlendirip sırtımı biraz düzeltmek için ne yapmalıyım?
2-bütün vücudumda gerek hareketsizlikten gerekse amatörce yaptığım egzersizlerden bozulan yerleri nasıl düzeltebilirim ya da düzeltebilir miyim?mesela kollarım, belim, omuzlarım, vs
3-kifoz ameliyatı olsam bozulan sadece sırt değilki.tarla korkuluğu gibi her yanıma mı çubuk taktırmalıyım??şu an hiç bir ağrım sızım şikayetim nefes darlığım vs yokken öyle riskli bir ameliyatı olmak işime gelmiyor ama yaşım da ilerliyor eğim de. ve ben profesyonel olarak spor ve egzersiz yapmayı bilmediğim için yaptığım her hareket her duruş her oturuşla daha da bozuyorum fiziğimi.
saygılarımla
 
senin o foruma baslik acamamanin nedenini yeni uyelerin forumu arastirmadan baslik acmaya calismasindan dolayi.

yazdiklarin dan cok net birsey cikarilmiyor,pet sise kaldirmayla spor yapilmaz,ben senin yerinde olsam yaza kadar bir salona yazilir,vucudum gidisatini kontrol ederdim eger eskiye donus veya duzelme olmuyorsa diger yollara basvururdum.
 
senin o foruma baslik acamamanin nedenini yeni uyelerin forumu arastirmadan baslik acmaya calismasindan dolayi.

yazdiklarin dan cok net birsey cikarilmiyor,pet sise kaldirmayla spor yapilmaz,ben senin yerinde olsam yaza kadar bir salona yazilir,vucudum gidisatini kontrol ederdim eger eskiye donus veya duzelme olmuyorsa diger yollara basvururdum.


çok sıcak bir karşılama oldu teşekkür ederim saydam
yazdıklarımdan birşey anlaşılmamasının sebebi, ingilizce öğretmeni olduğum için olsa gerek, türkçem zayıf kalmış herhalde:(
neyse. açıkçası bir çıkmazdayım. öyle spor yapılmayacağını deneyerek öğrenmiş oldum. pek çok insan benim gibi yaparak spor yaptığını sanıyor. benim merak ettiğim düzensiz kas oluşumu yüzünden bilinçsizce bu şekilde spor yaptığını sanan herkeste böyle yamulmalar normal midir? yoksa bende bir rahatsızlık var da (kemik , kas , vs) sadece ben de mi böyle oluyor
diğer bir konu ben köy gibi küçük bir ilçede öğretmenlik yapıyorum. hafta sonları burdan uzaklara taşınabilirim ama buralarda profesyonelce yardımcı olacak birini nasıl bulurum ? o yüzden önerin güzel olsa da uygulanabilir değil şu an için.
ayrıca ben bu yaşıma kadar sporu, parasını ve zamanını harcayacak yer bulamayanlar için fantazi birşey olarak görüyordum babam sayesinde. şimdi şimdi bunun ne kadar önemli olduğunu anlıyorum.
yine de cevap için teşekkür ederim
 
1-2 dumbell alip,kosu,mekik,sinavve bir kac hareketle bile cok seyi degistirebilecegine inaniyorum.
 
olayın tekniğini ve işe yarayacağını, en azından daha kötü olmayacağımı, deformasyonu durdurabileceğimi bilsem 24saatimi buna harcamaya hazırım ve istekliyim ama 70derece kifoz ameliyattan başka hiç birşeyle düzelmez diyor internette. belki ilerlemeyecekken, amatörce yaptığım egzersizlerle daha da bozarsam diye korkuyorum.
manisada bir vücut geliştirme ve fitness salonu görmüştüm 2yıl önce.daha o zamanlar çok düzgün bir postürüm vardı.hep öyle kalacağımı sanıyordum.keşke o zaman üye olsaymışım o salona.
neyse yine de önümüzdeki hafta bir gidip konuşayım bari
tşk.ederim saydam
 
bu arada benim evde bütün kas guruplarını çalıştırmak için kullanabileceğim bir alet var mı?
dışarı bombelenen sırtımı , artan bel çukurumu, yuvarlaklaşan omuz başlarımı, öne gelen omuzlarımı düzeltmek için ya da daha da fazla deforme olmasını durdurmak için ne yapmalıyım?
bayanlar formuna daha ayrıntılı ve daha düzgün yazmıştım ama çöpe gitti.
bu dağınık olarak yazdıklarım kaldı.
bu mesajlar bayanlara ait forumda kalsaydı daha iyi olurdu gibime geliyor
çok kişi okumuş ama cevap veren yok
erkekleri çok fazla ilgilendiren bir mesele değil
erkeklerde çok fazla kamburlaşma olmuyor sanırım.
 
bu arada benim evde bütün kas guruplarını çalıştırmak için kullanabileceğim bir alet var mı?
dışarı bombelenen sırtımı , artan bel çukurumu, yuvarlaklaşan omuz başlarımı, öne gelen omuzlarımı düzeltmek için ya da daha da fazla deforme olmasını durdurmak için ne yapmalıyım?
bayanlar formuna daha ayrıntılı ve daha düzgün yazmıştım ama çöpe gitti.
bu dağınık olarak yazdıklarım kaldı.
bu mesajlar bayanlara ait forumda kalsaydı daha iyi olurdu gibime geliyor
çok kişi okumuş ama cevap veren yok
erkekleri çok fazla ilgilendiren bir mesele değil
erkeklerde çok fazla kamburlaşma olmuyor sanırım.

Öyle bir alet var ama kullanmasını bilmek gerek. O yüzden evde çalışmayı hedeflemişseniz de mutlaka bir spor salonuna yazılıp birkaç ay devam etmelisiniz.
 
link verebilir misiniz?
yere yatay pozisyonda çalışıp da sırt kaslarımı güçlendirecek böylece sırtımın çıkıklığını belimin de girintisini(kifoz+lordoz) düzetlmeme yardım edecek birşeyler arıyorum
bulunduğum yerde spor salonu gibi bir yer yok malesef.
teşekkür ederim


Öyle bir alet var ama kullanmasını bilmek gerek. O yüzden evde çalışmayı hedeflemişseniz de mutlaka bir spor salonuna yazılıp birkaç ay devam etmelisiniz.
 
postural bozukluklar ve bütün kas guruplarını çalıştırmak için ve evde her gün çalışabilmek için (bulunduğum yerde spor salonu olmadığı için) araştırma sonuçlarımda pilates allegroyu buldum ama hem pahalı, hem kullanılması hem de kurulumu zor dediler.
bundan daha iyi daha pratik ve daha ekonomik bir önerisi olan var mı
ayakta ağırlık kaldırmanın bana zararlı olacağını düşünüyorum
çünkü sorunlarım:
dışarı bombelenen bir sırt (kifoz), içeri çökmüş bel (lordoz), öne gelmiş omuzlar , yuvarlanmış omuz başları

2sene öncesine kadar güzel bir fizik ve dik bir postürüm vardı sporun ve dengeli beslenmenin önemini ve gerekliliğini hiç bilmiyordum.ne yaparsan yap herşey olacağına varır diye düşünüyordum. bir daha kifoz ameliyatıyla bile düzeleceğini sanmıyorum ama bu sitede çok profesyoneller var danışayım dedim 35yaşıma girdim. bu kadar bir deformasyon için çok erken, sporla da bu deformasyonları düzeltmek için çok geç sanırım.
saygılarımla
 


kifoz gibi omurgaya bağlı postür bozukluklarında 50 dereceden yukarısı anormal olarak kabul edilir. yani bir an önce önlem alınması gerekmektedir. doktorunuzun öngördüğü şekilde ister cerrahi olsun ister fizik tedavi.

önlem olarak neyi kabul ederseniz edin mutlaka destek olarak egzersiz şarttır. özellikle postür bozukluklarında pilates egzersizlerinden sıkça yararlanılır. zaten pilates fizyoterapistler tarafından da kullanılan hareketleri içerir.

kifoz durumunda karın , sırt , ve bacak adalelerinin geliştirilmesi-kuvvetlendirilmesi gerekmektedir. pilates te yararlanılan esneme-germe egzersizleri omurganızı rahatlatacağından çok faydasını göreceğinizden eminim.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/pilates_egzersizleri_resimli-t9781.html

pilates e ek olarak forumumuzda yer alan yeni başlayanlar için fitness egzerzislerini de yapmanız pilates ve fitness ı iyi bir kombine haline getirecektir.

sizin gibi durumu olan kişilerle çok karşılaşan bir antrenör olarak tavsiyem; yukarıda verdiğim linkte yer alan pilates egzersizlerini uygulamanız ve ek olarak ağırlık çalışması yapmanızdır.

bence vakit kaybetmeden başlayın.
 
öncelikle cevaplar için çok tşk ederim
benim geçen yıl kifoz derecesi 70ölçülmüştü ama kıyafetlerle rahatça kamufle ediyorum bu yüzden ailem ve çevremdeki pek çok insan sende birşey yok diyor. ben 70derece olduğuna inanıyorum.
nefes ağrı hareket kısıtlaması vs hiç bir şikayetim yok durum böyleyken öyle riskli bir ameliyatı gözüm yemiyor. en son gittiğim omurga ameliyatları da yapan beyin cerrahı,şikayetin var mı dedi,yok dedim. senin durumun hareketsizlikten ilerlemiş, spor yap dedi.ama ilerlerse dedim.ilerlerse ameliyat ederiz dedi
ben burdaki egzersizleri daha önce youtube'dan bulup yapmıştım ama benim vücut genelinde bir sorun var herhalde, ayrobik, pilates, pet şişe kaldırma, değişik egzersizler vs ne yaparsam yapayım ben başka bir yanımı yamultuyorum. mesela sizin o sayfaya koyduğunuz egzersizlerin çoğu öne bükülerek yapılan egzersizler.bu da kamburlaşmamı hızlandırıyor.yüzüstü yatıp yapılan swan ve swimming gibi egzersizlerse bel çukurumu arttırdı ve duruşum çok daha garip bir hale geldi
acaba bende cam kemik ya da kas erimesi gibi birşey mi var ki bu kadar rahat yamuluyorum ama hiç düzelmiyorum?? gittiğim doktorlar sadece sırttaki eğimi ölçtüler.vücut genelindeki bu yaygın deformasyon (omuzların öne gelmesi, yuvarlanması) konusunda hiç dinlemediler bilgi vermediler
şimdi en son deneyeceğim, çok ağırlık olmadan bir spor salonunda body çalışmak
hafta sonunda manisada buldum ama pazar günleri kapalılarmış.bir tek cumartesi kalıyor, hoca 1 tek gün yetmez dedi. manisa buraya baya uzak, hafta sonundan başka gitme şansım yok. tek gün deniycem artık
acaba kinesis nasıl birşey?millet evine kuruyormuş
ya da home gym tekli istasyon diye bir alet buldum
bunlar işe yarar mı ki?
böyle bu küçük köyde kalakaldım
profesyonel anlamda spor da bilmiyorum zaten.
:((((
 
ne yaparsanız yapın başka bir yerinizin yamulduğunu yazmışsınız. bu sizin egzerzileri tam anlamıyla yapamadığınızdan kaynaklanıyor.

zaten görerek kendi kendine egzersiz yapmak çok zordur. sanıyorum ki vücut koordinasyonunuz kötü ve vücudunuzu hareket esnasında tam kontrol edemiyorsunuz.

iyi bir antrenör şart. hoca ile çalışırsanız sizi tam olarak neye yönlendireceğini bilir.

pilates te öne eğilerek yapılan hareketler şimdiye kadar hiç kimseyi daha fazla kamburlaştırmamıştır. bahsettiğim gibi bu kişinin hareketleri tam anlamıyla yapamamasından kaynaklanır. pilateste omurganın düzgün duruşu çok önemlidir. vücudunuzu iyi koordine edemiyorsanız ve eğer tek başınıza uyguluyorsanız istediğiniz sonucu alamazsınız.
 
dumbell fiyatı..?

merhaba..
yaklasık 4ay salonda çalışıyodum bodyi yaz tatilinde çalışcağm için ewde dumbell alıp çalışmaya karar werdim..<br /><br />
ama fiyatlar konusunda bi bilgim olmadığı içn hocalarımıza danışmk istedim..İstabul => Sirkeci tarafında dumell fiyatlarının ucuz olduğu biyer bilen warsa yardımcı olsn lütfen...

Teşekkürler...

almayı düşndüğm şeyler:
1 adet bar
2adet dumbell demiri
yaklasık 50 kiloluk da ağırlık(plaka)
 
merhaba..
yaklasık 4ay salonda çalışıyodum bodyi yaz tatilinde çalışcağm için ewde dumbell alıp çalışmaya karar werdim..<br /><br />
ama fiyatlar konusunda bi bilgim olmadığı içn hocalarımıza danışmk istedim..İstabul => Sirkeci tarafında dumell fiyatlarının ucuz olduğu biyer bilen warsa yardımcı olsn lütfen...

Teşekkürler...

almayı düşndüğm şeyler:
1 adet bar
2adet dumbell demiri
yaklasık 50 kiloluk da ağırlık(plaka)

bu konu forumda çok konuşuldu..lütfen arama yapınız..
mesela :
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...yapabilicegimiz-yerler-nerelerdir-t11569.html
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı