çok çalışma isteği

merhabalar.evde 10kg dumbell ile kol çalışıyorum.Fakat aşırı bir istek oldugundan günde neredeyse 5-6 kere çalışmak istiyorum.Bunun bi yararı olur mu yada eksisi mi olur. Birde 1 gün arayla mı çalışayım hergün çalışabilir miyim?

Sadece kol çalışıyorum.

merhabalar.evde 10kg dumbell ile kol çalışıyorum.Fakat aşırı bir istek oldugundan günde neredeyse 5-6 kere çalışmak istiyorum.Bunun bi yararı olur mu yada eksisi mi olur. Birde 1 gün arayla mı çalışayım hergün çalışabilir miyim?

Sadece kol çalışıyorum.

kardes bendede çok çalısma isteği var baslayalı 2 hafta oldu bir günde göğüs tüm hareketleri omuz tüm kareketleri kol tüm hareketleri bide fazla fazla 50şertane 5kgluk dambılla yapıyorum.ide ekstra yay,amortisör.el yayıla çalısıyorum.bi extra daha şınav mekik çekiyorum.bide bileğimi dambılla çalıştırıyorum.bunları hergün yapıyorum zararı olurm u ? Adminler bakarmısınız?pleasebench_O

arkadaşım hergün kol calısılmaz buyutme yerıne yakarsın biceps-triceps gibi bolgeler 3 gun kadar dınlendırılmelıdır . 3 gunde 1 calısırsan daha verimi alırsın yalnız unutma kı beslenme olmadan yaptıgının karsılıgnı pek alamazsın

Salona başlamadan önce evde kardeşimle curl sayısı kapışıyorduk ne kadar yanlış olduğunu bilmeden :) Sadece o zamanki davranışlarıma bakıp kendime gülüyorum :) İyi bir antremandan sonra o bölgedeki kasın 1-2 gün dinlendirilmesi kesinlikle şart ki bu zaman diliminde kasalr kendini tamir edip yenilesin. Sizler bu gibi antremanlarla sadece mevcut kas kütlesini de kaybediyorsunuz. Kesinlikle düzgün bir sistem ile çalışılmalı. Onu da yeni başlayanlar bölümünde bir sürü başlıkta bulabilirsiniz.

Küçük kaslar(biceps,triceps) 24 saat büyük kaslar(göğüs,omuz,sırt)48 saat dinlendirilmeli diye hatırlıyorum. Ayrıca kaslar çalışırkn değil dinlenirken gelişir.

Abi çok enerjikseniz bi kardio yapın bakalım enerji kalıyomu :D antremandan önce kardio yap sonra zaten o kadar aşırı çalışamıcaksın ve buda senin için daha yararlı olucak :) tabi beslenmeden hiçbirşey olmaz beslenme ve dinlenmeyede dikkat etmek lazım :)

hareketleri evde kendi kendinize ögrenmeniz cok zamanınız alacaktır.
hoca gözetiminde çalışmak en iyisi belli bi bilgi birikimine sahip olduktan sonra istediginiz yerde çalışabilirsiniz . nasıl boks veya uzak dogu sporları hoca tarafından ögretiliyorsa body sporunuda tecrubeli ilgili bi hocadan ögrenmek gerekir.

Back
Yukarı