çift bölge vs tek bölge antremanı

2 yıldan fazladır bu sporun içindeyim.
ben çift bölge çalışıyorum:
gögüs-biceps
omuz-bacak
off
sırt-triceps
gögüs-biceps
off
bu şekilde devam ediyorum. Yani 2 dolu 1 boş olacak şekilde.
Hacim için tek bölge antremanı yapsam nasıl olur gelişim açısından ?

protein sentezi yavaşlar, kas gelişimi yavaşlar, her kas grubundan en iyi verim için en az haftada 2 defa çalıştırmak gerekiyor çünkü. İlaç takviyesi kullananlar dediğin şekilde çalışınca da verim alıyorlar takviye kullanıyorsan araştır da kullanmıyorsan seni yavaşlatır.

ben tek bölge çalışıyorum tek bölge çalışmanın daha verimli olduğunu düşünüyorum ancak çoğu insan antreman yapmayı tam olarak bilmiyor
yani senin nasıl antreman yaptığını bire bir görmem lazım o yüzden tek bölge çalışırsan daha verimli olur diyemiyorum kesin olarak
tek bölge çalıştığın zaman 1 hafta önce hangi kiloyu ne kadar tekrar yaptığını,birinden yardım alıp almadığını zorlanıp zorlanmadığını hepsini not etmen
bir sonraki hafta geçen haftanın üstüne bir şeyler koyarak çalışman lazım geçen hafta yaptığını tekrarlıyarak değil
(bu ağırlık arttırımı olur,set arttırımı olur,tekrar arttırımı olur farketmez bir şeylerin artması lazım)
düzenli şekilde kendinden emin ne yaptığını bilerek çalışıyorsan tek bölge ama kesin emin değilsen daha çok bölgeyi çalıştırman daha iyi olur en azından kası daha çok çalışmış olursun

Beslenmem fena değildir. 1,5 ay kadar deneyeyim diyorum. Boş zamanım çok fazla. Haftada 6 gün spora gidebilirim.
Sıralama olarak nasıl olmalı peki ?

Back
Yukarı