çiğ badem yerine ara öğün alternatifi?

syndrome

Üye
Merhaba

Her gün öğle yemeğinden sonra 100 gr ara öğün çiğ badem yiyorum fakat biraz badem pahalı olduğu için maddiyat açısından daha iyi bir alternatif aradım fakat hiç bir yerde bulamadım, önerisi olan var mıdır?

çekirdek ve badem yağ oranı hemen hemen aynı fakat çekirdek dendiğinde akla hep yağ geliyor, sorun olmaz mı ?

2500 gram minumum kalori alıyorum ama 3000e çıkartmayı planlıyorum .
Diyetin yağdan gelen enerjisinin %20-30 aralığında olması gerekiyor. Yağ yüzdesini %30 yapar, kaloriyi de 3000 kaloriye çıkarırsan 3000x(%30)=900 kalori.
1 gram yağ 9 kalori olduğuna göre yağ alımın günlük 100 gram olabilir. Bu miktarı geçmiyorsan 100 g badem tüketerek sağlıklı yağ alabilirsin ama besin çeşitliliği yaparak aldığın yağların örüntülerini de değiştirsen daha güzel olur :) ayrıca her besinin içerdiği mineral ve vitamin de farklı bu yüzden çeşitlilik önemli ;)[DOUBLEPOST=1478616115][/DOUBLEPOST]
2500 gram minumum kalori alıyorum ama 3000e çıkartmayı planlıyorum .
Diyetin yağdan gelen enerjisinin %20-30 aralığında olması gerekiyor. Yağ yüzdesini %30 yapar, kaloriyi de 3000 kaloriye çıkarırsan 3000x(%30)=900 kalori.
1 gram yağ 9 kalori olduğuna göre yağ alımın günlük 100 gram olabilir. Bu miktarı geçmiyorsan 100 g badem tüketerek sağlıklı yağ alabilirsin ama besin çeşitliliği yaparak aldığın yağların örüntülerini de değiştirsen daha güzel olur :) ayrıca her besinin içerdiği mineral ve vitamin de farklı bu yüzden çeşitlilik önemli ;)

Son düzenleme:
Back
Yukarı