ÜNİVERSİTE TERCİHİ ÇOK ÖNEMLİ

Konusu 'Dertleşme' forumundadır ve Fitbodurx27 tarafından 7 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Fitbodurx27
    Offline

    Fitbodurx27 Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Hepinizin yorumu benim için çok değerli direk konuya gireceğim. Okuyacağım bölümde şehir farketmiyor. Gaziantep'de yaşıyorum. Sizce şehir dışında mı okumalıyım yoksa memleketimde mi kalayım? Şehir dışına gidersem, gideceğim şehirler Antalya, Muğla, Çanakkale, Mersin falan olacak. Eğer gidersem çok güzel yanları var mesala yeni bir şehir, deniz, kum, sahil, yeni arkadaşlıklar, sosyal aktiviteler vs Antepde bunlar yok sosyal aktivite eh birazcık. Ailem baskıcı değil ne zaman çıkıp gittiğimle ilgilenmezler sadece nereye gittiğimi söylemem yeterlidir. Ve babamın şöyle bir teklifi var eğer burda kalırsan sana 1000 TL veririm diyor 350 TL de burs alıcam 1350 TL hiçbir giderim olmadan. Şimdi can alıcı noktaya gelelim 7 aydır falan şu sporun içindeyim arada bırakmalar oldu tabi ilk başladığımda 28 cm di kolum şimdi 37yi gördüm şükür fakat hiç bir zaman günde 300 gram tavuk yiyemedim işte kırmızı etiymiş protein tozuymuş falan bunlardan mahrum kaldım, hatta gittiğim salon bile haftada 3 gün açık. Eğer antepde kalırsam her türlü supplementi, her türlü yemeği yiyebileceğim altımda arabam olacak en güzel spor salonuna gidebileceğim. Bir yandan da şehir dışına çıkarsam dediğim gibi macera dolu bir hayat beni bekliyor. Siz ne düşünüyorsunuz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Kendinizi benim yerime koyup cevaplarsanız sevinirim her türlü yorumu bekliyorum şimdiden teşekkürler :)
     
  2. 2pacist
    Offline

    2pacist Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2014
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    579
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Trakya'ya gelebilirsin yaşam cok ucuzdur ulasım yok, hemen hergun 3 liraya doyarsın ama insanlar biraz daha modern yasar orali arkadaslara ayak uydurman zor olur. Milliyetcilik tavandır aman ha siyasetle ilgin varsa diye.
    Burada da denize vs. Gidebilirsin, arkadasın cok olur, ev kiraları nispeten egeye gore ucuzdur ama her evde dogal gaz olmaz sobali aylık 150-200 lira'ya ev bulursun.
    Bizim arkadaslar 3 kisi 300 lira ev kirasi veriyor ev 3 oda dogalgaz falan var. Carşı içinde 1000+'liraya ev bulabilirsin ona butcen yetmeyebilir. Universite ulasımi icin motosiklet edinmen iyi olur en ucuz yol cunku yeme içme gidip gelme biraz butceni sarsar. Okul sehir disinda hele gece gideceksen o dahada sıkıntı. Muğla'da ise okuyan arkadaslar ev kiraları 1000 liradan basliyor diyorlar, yurtlar bildigin gibi ama hicbir insan evladina yurt tavsiye etmem. Mugla'da sosyal ortam daha iyi, bunu dusunerek gideceksen oraya gidebilirsin. Butceni dusuneceksen Trakya daha uygun olur.







    Calisthenics Athletics
     
  3. Kriyus
    Offline

    Kriyus Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Ankara
    hahahahahaha kardeşim banada 800 vermisti gecen sene aynı durumumuz ankarada yasıyorum bende bu kadar benzerlik olur ev kiraları ögrencilere kitliyolar ama 3 kısı cıktın dıyelim verecegın yıne 400 500 olacak faturalarla tas catlasa 1000 verse sana 500 car cur etmeye kalır kı sana soyle bırsey soyleyeyım kımsenın parası olmuyo sen 1000 lıra ıle sıkılcan zaten spor yapıyosun beslenmene falan dıkkat etcen artar paran, paran alkol yada kız arkadasına gıdecek kardesım ben sana kendı tecrubemı anlatayım babam bana araba verdı 800 tl para okula gıt gel yanı hayatımda bırsey degısmedı ne zaman gıdıp gelcegıme karısmazlar senın gıbı soylerım olay bıter eger senınde boylese kalman daha ıyı olur hem aıleden ayrılmamıs olursun ben bazen sınırlendıgımde baska yere gıtsem nasıl olurdu dıye dusunmeden edemıyorum ama genel olarak mutluyum cunku para araba var ev sıkıntısı yok sabah cık okuldan sonra takılırsın arkadaslarınla ıstersen eve yatmaya gel fazla kasmazlar ben sahsen oyleyım ayrıca ankarada oldugum ıcın zaten buyuk bı sehır buradan gıdecegım heryer kucuk gelıcekdi ıstanbul harıc eger sehır dısı dusnuyorsan harbıden ıstanbulu dusun baya ıyıdır hayat orada arkadas trakya mugla demıs gıtme bosuna oralara oralara gıdecegıne ızmır ankara ıstanbul uclusunden bırını dusun veya eskısehıre gıdebılırsın kücüktür ama insanları ögrenci oldugundan rahat edersin baya kiralar biraz daha fazla ama ayrıca küçük bir şehire gidersen şehiri değil oradaki arkadaşlarını seversin ama büyük bir sehire gidersen imkanların cok daha fazla olur aynı arkadaslarınla daha fazla yerlerı gezıp gorebılırsın yani ayrıca ben bu sene hazırlıkta 2 gazıanteplı arkadasım vardı gazıantepe donmek ıstememıslerdı fazla gelişmiş bir yer değil bence iyi düşünüp karar vermelisin her avantajın var şuan tek sıkıntın gazıantepı sevıyormusun eger sevıyorsan kal derım yok sevmıyorum bana kucuk dersen ıstanbul ankara ızmır uclusunden bırını yaz baska yere gıdersen yazık olur gazıantepden cok bı farkı olmaz cunku :)
     
  4. dr-ozgurys
    Offline

    dr-ozgurys Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Ailenin yanında kalmanın avantajı şehirdışına gidince tek başına kalmayacaksan yaşadığın yerdeitle kopukla uğraşmak zorunda kalacaksın. Kafanıntamamen uyuştuğu birinibulmak kolay değil. Alttan almayı öğrenmen bazı şeyleri sindirebilmen gerekecek ama ailenle kalırsan bu sorun olmaz üstne yemek bonusunuda ekler cebine koyarsın :). Ha dışarı gitmenin avantajı kimsenin senden haberi olmaz kimse karışmaz daha özgür olursun.
     

Sayfayı Paylaş