Üç bölge antrenman?

Merhabalar, günde üç bölge antrentman sizce verimli olur mu? Örnek;

Pazartesi: Göğüs,Sırt ve Biceps.
Salı: Bacak,Omuz ve Triceps.

Çarşamba-Cumartesi-Pazar off. Perşembe ve cuma yine aynı program.

1. Gün: Göğüs + Ön omuz + arka kol
2. Gün: Sırt + Arka omuz + Ön kol

göğüs : bench press + incline press + fly
ön omuz : shoulder press + front deltoits raise
arka kol : cable push down
sırt: latt pull down + under grip pulldown + seated cable row
arka omuz : lateral raise + facepull
ön kol : dumbell curl

5x5 ve 90 saniye dinlenme ile yapabilirsin.

Son düzenleme:
benim fikrimi soracak olursan günde 3 bölge ile çalışmak hareketlerin hakkını vererek yapmanı engeller bu tür çalışma anca yağ yakım dönemlerinde full body tarzında olur, az kilo çok tekrar şeklinde

Program gayet güzel. Bir temel, bir izole var zaten mantık bu. Haftada 3 gün, 3 kere aynı kas grubunu çalıştırıyorsun, başlangıç olarak değil bunu herkes yapabilir. Yeni başlayanlar için full body, sonra split falan bunu kim neye göre söylüyor onu da anlamadım. Ayrıca gelişmede olur, neden olmasın?

Fırında sütlaç adlı üyenin programı daha doğru. Bacak eklemek istersen de 1. gün quadriceps, 2 . gün de hamstring çalıştırabilirsin. arka omuza rear deltoid machine de öneririm. Fly machine de ters çalışıyorsun. Ayarı vardır ona göre. Şahsen ön omuzdan ziyade arka omuza daha dikkat ederim. Omuzların öne doğru kavisli olması kamburluğa etki yapıyor. Arka omuz ve sırt a daha çok önem verirsen daha güzel bir duruşun olur. Dik bir postür. Arka kol push down ip ile de yapabilirsin.

Program gayet güzel. Bir temel, bir izole var zaten mantık bu. Haftada 3 gün, 3 kere aynı kas grubunu çalıştırıyorsun, başlangıç olarak değil bunu herkes yapabilir. Yeni başlayanlar için full body, sonra split falan bunu kim neye göre söylüyor onu da anlamadım. Ayrıca gelişmede olur, neden olmasın?
Tabi ki olur sadece yeni başlayanlar için değil o program. Ramazanda birinci programı uygulamayı düşünüyorum mesela. Yeni başladığınızı düşündüğüm için programı önermedim beğendiğim için yanlıs anlasılmasın :).

Back
Yukarı