Özenle Hazırladığım Beslenme Programım Sizce Nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zero59
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zero59

Üye
Bulk Dönemi Programı

(Tuz Olarak Arada Günde 1GR Alıyorum Oda Kaya Tuzu.

Sabah Kahvaltısı

- 150 GR Yulaf Ezmesi
- 3 Tam 3 Beyaz Yumurta
- 10 Adet Kuru Üzüm
- 1 Tatlı Kaşığı 5 GR Zeytinyağı
- Yarım Ölçek Whey Protein
- 1 Fincan Yeşil Çay Veya Isırgan Otu Çayı
- 1 Tablet Supradyn Multivitamin
- Oligoferfol Kan Şurubu (Doktor Verdiği İçin İçiyorum)

Ara Öğün

1 Muz

Öğle Yemeği

- 150 GR (Tavuk Göğsü,Kırmızı Et,Balık) (Pişmemiş Tartılacak)
- 160 GR Bulgur (Pişmemiş Tartılacak)
- 2 Kapsül Balık Yağı

Antremandan 1.5 Saat Önce

- 150 GR (Tavuk Göğsü,Kırmızı Et,Balık) (Pişmemiş Tartılacak)
- 160 GR Kepekli Makarna (Pişmemiş Tartılacak)
- 1 Tutam Yeşillik (Brokoli,Maydanoz,Roka,Marul,Soğan) Vs.

Antremandan 15 Dk Önce

- 4 Kapsül 2000 MG Arjinin
- 1 Fincan Sade Şekersiz Nescafe Classic
- Yarım Muz
- 10 Adet Fındık

Antremandan 20 Dk Sonrası

- 1 Servis Whey Protein
- Yarım Muz

Antremandan 1 Saat Sonrası

- 200 GR (Tavuk Göğsü,Kırmızı Et,Balık) (Pişmemiş Tartılacak)
- 30 GR Kepekli Pirinç (Pişmemiş Tartılacak)
- 100 GR Tam Yağlı Yoğurt
- 1 Tutam Yeşillik (Brokoli,Maydanoz,Roka,Marul,Soğan) Vs.
- B1 B6 B12 Vitamini Benexol (Herzaman İçmiyorum)

Yatmadan Önce

- 8 Adet Badem Yada 15 GR Antep Fıstığı

Kullandığım Supplementler

Optimum Whey Protein Tozu
Nutrend Arjinin
Supradyn Multivitamin
B1 B6 B12 Vitamini Benexol (Herzaman İçmiyorum)
Oligoferfol (Doktorun Verdiği Kan Artırıcı Şurup)

Kalori: 3448
Protein: 209 GR Toplam Protein Hayvansal 164 GR
Karbonhidrat: 426 GR
Yağ: 76 GR

• Like
Reactions: ayz
Arjinin ve yatmadan once badem dışında program gayet iyi. (Sabahları zeytin yagi yerine direk 8 adet zeytin göm) [emoji4]

Besin değer açısından değil ama ant sonrasında sade soda içmeni tavsiye ederim.

Bence antrenman öncesi sonrası yemek çok iyi değildir. Mide sindirim için kana ihtiyaç duyar aynı şekilde kaslarda çalışırken kan ihtiyacı içerisindedir. Hazımsızlık yapabilir yada kas gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Antrenman sırasında tok karın fakat boş mide ile girmek çok daha iyidir. Yemek planın güzel görünüyor arada bulgur, makarna ve pirinçi brokoli, ıspanak, nohut, fasülye, mercimek gibi sebze ve tahıllarla değiştirirsen daha dengeli beslenmiş olursun. Başarılar

Bence antrenman öncesi sonrası yemek çok iyi değildir. Mide sindirim için kana ihtiyaç duyar aynı şekilde kaslarda çalışırken kan ihtiyacı içerisindedir. Hazımsızlık yapabilir yada kas gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Antrenman sırasında tok karın fakat boş mide ile girmek çok daha iyidir. Yemek planın güzel görünüyor arada bulgur, makarna ve pirinçi brokoli, ıspanak, nohut, fasülye, mercimek gibi sebze ve tahıllarla değiştirirsen daha dengeli beslenmiş olursun. Başarılar
Ant 1,5 önce diyor o yüzden bi problem olmaz

Antremandan 20 DK Sonrası whey proteinimi ve yarım muz yiyorum 45dk sonrada yemeğimi öğünümü yiyorum yağ oranım zaten çok düşük ama genede antreman bittiği gibi bişey yiyip içmiyorum yağ yakımı durmasın diye 20 dk sonra alıyorum bi whey protein ve yarım muzu arjinin de ne sıkıntı var göremedim

Yaş 18 - Boy 1.83 - Kilo 75 Yağ Oranım %9 %10 Civarı

Anlamadığım Tek Konu Antremana Aç Karna Girilirmi Ya Bide Ağırlık Bayılır İnsan Performansta Minimum Olur Bence Bu Bulkta Çok Çok Çok Yanlış

- Bu Arada Bulkta Olduğum İçin Tek Şeker Kaynağım Günde 2 Muzum Var Zaten Antreman Sonrası Alsan Daha İyi Olur Demiş Antreman Sonrası Sağlam Yemeğim Var Ve Yarım Muz Antreman Sonrasıda Alıyorum Önceside Bide Ara Öğünümde Var 1 Muz Hem Enerji Kaynağı Hem Potasyum Kaynağı Olarak Yiyorum Diyette Olsam Zaten 0Muz 0 Şeker Alırım.

Yazın Biraz Hareketli Geçiyor Kas Kaybı Olmasın Diye Bu Whey Arjinin Multivitamin Kombinasyonuna BCAA Da Ekleyeceğim Ama Ben Kreatin Kullandım 2 Kez Hiçbir Faydasını Görmedim Şuan Kullanmıyorum Aynı Şekil Hatta Daha Fazla Ağır Kaldırabiliyorum O Yüzden Bende Tepki Göstermedi Onun Yerine Kırmızı Et Yiyorum

SAYGILAR..

Antrenmana aç karna girilmez doğrudur lakin mide de birşeyler olması da çok doğru değil. Neskafe, muz, fındık, arjinin almak içinde bir miktar su alacaksın sonuçta mide bunları işleme alması lazım. Bu da sana performans kaybı yada hazımsızlık yaşatacak. Arjinin kullanımı hakkında veya zamanı hakkında bir bilgi sahibi değilim muhtemelen araştırmanı yapmışsındır. Birde herkesin vücudu farkı çalışır sen sıkıntı yaşamıyorsan fayda görüyorsan sorun yok.

Midede muz olmasındansa aç karnına girmek daha zararsız.Hem 1.5 saat önce yediğin besinlerden sonra benim karnım tok olur açıkçası nasıl aç oluyorsun anlamadım. Ayrıca araştırırsan 20 dakika sonraya daha uygun bir besin muz.Vücut o zamanda basit şekerde dahil her besine ihtiyaç duyuyor yine de sana kalmış zaten ben sadece tavsiye olarak söyledim başarılar.

Son düzenleme:
Antremandan 1.5 saat önce onları yedim diyelim antreman yapmam 1 saat eve gitmem 30 dakika yemeklerin pişmesi 20 dakika yani baya zaman alıyor acıkıyorum antremandan önce falan yemek yemezsem kilo alamam kilo almaya calısyorum zaten

Back
Yukarı