Özel yurtta kalıyorum pişirici önerisi lazım!

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Jzargo tarafından 22 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Jzargo
    Offline

    Jzargo Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Özel yurtta kalıyorum sadece sabah kahvaltısı veriyorlar,diğer öğünler bize ait bende diyorum ki,

    Buharlı pişirici alayım onda tavuk falan yaparım akşamları,malum fitness yaptığım içinde hergün tavuk yemem lazım,bu ürünü aldım kapları plastik olduğundan dolayı iade edeceğim, http://www.hepsiburada.com/liste/bl...blubh635fs&categoryId=231596&SKU=MTBLUBH635FS

    http://www.homend.com.tr/s3steamcooker2401.asp (200tl)
    Bu üründen alacağım tepsi bölümü çelik olduğu için hem de 2 kat daha güçlü...

    Ama araştırırken actifry ve airfryer gördüm,onlar da iyi görünüyor ama pilav makarna tarzı şeyleri bunda yapamıyoruz,ben bir öğünümü bunda yapacağım için bu aletler gereksiz mi olur bilmiyorum,aldığım buharlı pişiricide tavuk gayet güzel oldu,makarna ve pilavı da beğendim,henüz başka birşey yapmadım.

    http://www.akakce.com/fritoz/en-ucuz-tefal-actifry-1-kg-fiyati,19976.html (200tl'ye sıfırını satanı buldum)

    http://www.akakce.com/fritoz/en-ucuz-philips-hd-9220-20-viva-collection-airfryer-fiyati,436400.html

    Bir de mikrodalga aldım onda da hazır gıdaları alıp yerim dedim henüz kullanmadım onu,ve daha önce yaptığım şeyleri ısıtmak için.

    Bilmiyorum gereksiz iş mi yapıyorum yoksa her akşam dışarıdan yemekten çok daha iyi midir çok kararsız kaldım,bir yanım mikrodalga'yı da iade et uğraştığına değmez diyor!

    Yardım arkadaşlarrrr,vardır illa ki bu tarz şeyleri kullananlar yada fikir verirseniz de olur.

    Çorba olarak 1 kutu bardak çorba almayı düşünüyorum... http://www.hepsiburada.com/liste/kn...oductId=zyunifood21079299&categoryId=28002167
     
  2. tantalos
    Offline

    tantalos Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2009
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    makine mühendisi öğrencisi
    Yer:
    İstanbul-Tekirdağ
    Bu işin son noktası airfryer, çok güzel yağsız yemekler pişirebilirsiniz.İçine sucuk,tavuk bonfile kuşbaşı,pul biber-kekik vs karıştırıp yiyebilirsin.Sarımsak atarsın lokum gibi olur, ufak soğanlar
    güzel olur biber,patlıcan türlüsü vs yapar...Yurtta kaldığına göre elektrik bedava diye düşünüyorum yani bu tarz aletler alınabilir ama daha pratik ve hızlı yöntemini söyleyeyim sana
    şu aletin sağlamlarından alıyorsun pişirirken alt kısma su döküyorsun ki yanmasın buharla pişsin.Tavukları ince fileto olarak koyuyorsun zamanla ayarlarsın kalınlığı.
    Tavuk paget pişirmeyebilir açtırman lazım.Biber mantar domates güzel pişer.Arada dana yürek yapıyorum ince fileto olarak güzel gidiyor.
    Başından fazla ayrılmaman lazım hızlı pişirir, pizza bile yapıyorum.Lavaş koyup üzerine yumurtalı lor karışımı döküyorum iyi gidiyor.
    Bir ara tarifleri ayrıntılı paylaşırım.
    [​IMG]


    Çorba için ise tabi ki öyle bir şey tavsiye edilmez.Bulabilirsen doğal tarhana tarzı bir şey al besleyicilik,doyuruculuk,doğallık olarak çok fark eder.
    2-3 hafta önce 4 litrelik şişede ev yapımı tarhana aldırdım, yaza kadar idare eder ama bulunur mu bilmiyorum.İçinde nanesi,kekiği,pul biberi vs her şey var sadece sıcak su gerektiriyor.
     
  3. Namelessa
    Offline

    Namelessa Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2014
    Mesajlar:
    224
    Beğenileri:
    186
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Çorba boş iş onu geç her gün tavuk yemenı kım soyledı yok öyle bişe

    sana tavsiyem elektrikli ocak al tek gözlü 1 tane de tencere her işini görür şunlara dünyanın parasını vereceksın yazık yani mıkro dalga bilmem ne ne gerek var böyle şeylere sıkılıp bırakacan 1-2 hafta sonra

    https://www.google.com.tr/search?q=...rikli%2Bs%25C3%26b%3D1_goz_elektrikli;240;240
    şöyle bir şeyde çorbanı da kendın yaparsın makarnanı da haşlarsın pılavını da yumurtanı da her şeyini de fıyatıda 20-30 tl bişedir


    [​IMG]
     
  4. taygunuzunay
    Offline

    taygunuzunay Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2012
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    avcılar
    illa buharlı pişirici alıcam diyorsan tefaldede var aynısı ve daha ucuz cok pahallı bu baktığın
     
  5. Jzargo
    Offline

    Jzargo Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    konuya yazmayı unuttum ama,bu kadar düşünme al ikisini de geç gitsin dedim 150TL'ye sahibinden.com'dan actifry 1.2l aldım gerçekten sıfırdan farkı yok çok az kullanılmış,ve 165TL'ye de homend s3 buharlı ısıtıcı aldım dün elime ulaştı ikisi de,actifry'da soğan halkası ve patates kızartması denedim henüz bir de sucuk,hepsi efsane oldu,patatesler 25dakikada,soğan halkaları 10dakikada,sucuklar ise 5dakikada oluyor ilk öngörülerime göre...Bu arada alet beklediğimden çok daha büyük çıktı,ben daha portatif birşey sanıyordum.

    Homend S3'de ise makarna,tavuk göğsü ve somon füme yaptım,tavuk göğsü çok iyi oldu ama somon fümenin tadını pek beğendiğimi söyleyemiyeceğim,makarna ise sosla/ketçapla falan gayet güzel olur gibi.
    --- Mesaj birleştirildi, 2 Mart 2015 ---
    Hangisinden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama Homend S3'ün 2000watt gücü var,gerçekten çok kaliteli ürün almışken iyisi olsun bari dedim,pişman da olmayacağım gibi.
    --- Mesaj birleştirildi, 2 Mart 2015 ---
    Yağ ile tencere ile uğraşmak zor olur benim için,çok teşekkür ederim öneri için,buharlı pişirici ve actifry da herşeyi kokusuz,yağsız ve olabildiğince az bulaşık ile kurtarıyoruz diyebilirim :)
    --- Mesaj birleştirildi, 2 Mart 2015 ---
    Çorba konusunu araştırmak lazım mideye sulu bir yemek şart bence ne yapacağım o konuyu bakalım...Çok teşekürler öneri için güzel alete benziyor ama bana buharlı pişirici ve actifry daha pratik geldi bir defa para verip uzun süre kullanıcaz nasılsa dedim ikisini de aldım şuanlık bir sıkıntı yok bakalım... :) ,bu arada mantarlar mikrodalga'da efsane bir tadı oluyormuş tavsiye ederim herkese. :)

    Herkese yorumları için çok teşekkürler.
     
    Son düzenleme: 2 Mart 2015

Sayfayı Paylaş