Ön bilek arka bilek egzersizleri sorum

benim bileklerim ince yapılı, bende ön bilek arka bilek hareketleri yaparken şüpheli yapıyorum 12 kilo üstüne cıkarsam ön kol 3*8 sisteminde kırılıcakmış gibi oluyor son sette ne yapmam lazım kırılır mı ? :D ve arka bilek de 8 kg ile zor yapıyorum onuda süperset gibi arka arkaya yapıyorum hareketleri ters düz kas olduğu için doğrumu yapıyorum ??? bu hareketlere başlamadan el yayı kullanıyorum (tek el 150 durmadan) iyi bir ısınma şeklimidir ???

El yayı iyidir kullan bu şekilde.Ama eğer seti çıkaramıyorsan ağırlık düşür çünkü o bölge için bu kadar ağır kilolarla çalışmak doğru değil.

Merhaba,

Ön bilek kasları özellikle biceps çalışırken etkin bir şekilde çalışıyor.
Bunun için bilek kaslarına çok fazla yüklenmeden hafif kilolarla haftada bir iki defa çalıştırıkabilir.
Bunun dışında aşırı çalıştırılması yada ağır kilolarla çalıştırılması yarardan çok zarar verir.

İyi sporlar,

bilek öyle az tekrarda değil bildiğim kadarıyla çok tekrarı seven bi bölge ağırlığı daha düşürüp tekrar sayını 15-20 bile yapabilirsin

barfix , deadlift gibi temel sırt egzersizlerinde ağırlıkları artırıp formu düzeltince bilek - ön kol daha iyi gelişir , hammer curl ü de biceps programına ekleyebilirsin

definasyon değil amacım
definasyandan değil örneğin kalf çalışırkende 15 tekrar civarı yaparız çünkü o bölgeye o tekrar gayet iyidir
bilekte çalışırken 12-15 civarı iyidir bileğim ağrıyor dediğin için 15-20 dedim ki standart böyle çalışanlarda yok değil

definasyandan değil örneğin kalf çalışırkende 15 tekrar civarı yaparız çünkü o bölgeye o tekrar gayet iyidir
bilekte çalışırken 12-15 civarı iyidir bileğim ağrıyor dediğin için 15-20 dedim ki standart böyle çalışanlarda yok değil
bacağın bileğide calf doğru diyosun ama ben yinede takabildiğimin en iyisini takcam bide kemik güçlendirici takviye almayı planlıyorum

Back
Yukarı