Merhabalar öncelikle
Çok şükür müslümanım.Fakat hayatımda çok merak ettigim sorular var
Öldükten sonra;
1-) İstedigimiz kisiyi görebilcekmiyiz(arkadas eski sevgili fln)
2-)Dünyada yaşanan olayları tüm yüzüyle bilebilcekmiyiz.
Hep merak etmişimdir.
evet görecegiz hepsini herkesi ve hepsiyle yüzleşeceğiz arkasından kötü konustugumuz kişiyle yüzleşecegiz bu günahın karşılıgında kendi sevaplarımızdan verecegiz olmadı adamın günahlarını sırtlanacagız aslında cok geniş konu hani yazmaya baslasam olumden sırata kadar bayaga surer
insallah sevdiklerimizle beraber de olacagız ve hesap zamanı o eski sevgililerimizi aldatmamızında hesabını da vericezz offfooff ulan tırstımm. imam gazaliden bir parca yazayım ölümle ilgili Ölüm acısını tatmayan kimseler, onu başka acılarla kıyaslayarak yahut başkasının ölüm anında çektiklerini görerek bunu idrak etmeye çalışır..Muhakkak ki, ruhsuz olan bir aza acı duymaz.Acıyı ve sancıyı duyanda, çeken de sadece ruhtur..Can çıkması bedeni değil doğrudan doğruya ruhu ilgilendiren bir acıdır ve bu acı ruhun bütün parçalarına sirayet eder..Ruh, bedenin her tarafını kapsamıştır.Ayağa bir diken batacak olsa, acısı sadece ruhun oradaki parçasına sirayet eder..Fakat yangın gibi tüm bedeni kapsayan acılar böyle değildir
Ruh tüm bedene yayıldığından yangında kalma gibi durumlarda tüm ruh bu acıyı duymuş olur..
Ölüm acısına gelince, bu doğrudan doğruya ruhun kendisine sirayet ettiği için, acısı hiçbirşey e benzemez..Bütün sinirlerden, damarlardan, adale, mafsal ve her kılın ucundan çıkarılan ruhun duyduğu acı; kılıç yarasından,testere ile biçilmekten, makaslarla doğranmaktan daha ağırdır..
Ölüm anında kulun bunca acı karşısında feryad-ı figan etmemesinin sebebi, ölüm acısının onun her tarafını kaplamış olup kendisinde imdat isteyecek derman bırakmamasındandır..
Ölüm anında dehşetten dolayı aklı karışır, dili tutulur, azaları dermandan düşer.Bu yüzden inlemeyi, yardım dilemeyi çok istediği halde, bunu yapması imkansızdır..Eğer biraz dermanı varsa, oda canı çıkarken göğüs ve boğazında hırıltıya benzer sesler çıkarır.Rengi, asıl yaratıldığı torağın rengine dönüşür.Göz kapakları açık olduğu halde tavana dikilir..Dudaklar sarkar ve dil içeri çekilir..Acı içine ve dışına yayılır..Her tarafı mosmor kesilir.Önce ayaklar sonra diz ve baldırlar
Böylece can boğaza gelinceye kadar acılar üstüne acılar eklenir..Her azanın, her parçanın ölüşünde elem üstün elem ve acı üstüne acı vardır..Can boğaza dayandığı zaman, işte o zaman..Kul bütün dünyalıktan gözünü çeker, kimseye bakmaz olur..Artık tövbe kapısıda kapanmıştır..O anda kendisiyle sadece hasret ve pişmanlık kalır
Peygamberimize: 'Yâ Rasûlallah, Kıyamet günü se-venler birbirlerini hatırlarlar mı" diye sordum. Bana şu ce-vâbı verdi:"Üç yerde hayır. Birincisi, Mizan karşısında, iyiliklerinağır mı, yoksa hafif mi geleceği belli oluncaya kadar; ikincisiamel defterleri uçuşurken. Herkes amel defterim acabasağımdan mı, yoksa solundan mı verilecek diye beklerken.Üçüncüsü de cehenmden uzun bir boyun çıkarak bir takımkimselerin boyunlarına dolanarak şu üç kimseye musallatedildim: Allah ile birlikte başka bir ilâha tapana bütün zâlimve zorbalara ve hesaplaşma gününe inanmayanlara derken,bu kimseleri kıskaca alarak cehennemin derinliklerine atar
size önerecegim kitap imam gazali ölüm ve ötesidir
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:10 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:07 ----------
benim bir din kültürü hocamda tam tersini söylemişti herkes birbirini unutacak yüzler değişecel gibi birşeyler söylemişti.dinimiz yoruma açık, ayetlerde bunlara değinilse bile herkes farklı yorumluyor olabilir.
hocanı yanlıs anlamıs olabilirsin yada hoca yanlıs demistir yüzler degisecek yapılan amellere göre ama tanınmıcak diye birşey yok