-------------------------------------------------------------------------------- Ben bu spora başlayalı 2 ay olmamıştır daha ama azimliyim ve yardımlarınızı bekliyorum.Arkadaşlar benim öğrenmek istediğim kol, göğüs, omuz ve bel gibi ölçüler tam olarak nereden alınması gerekir ve öğrenmek istediğim diğer şeyse benim boyum 185, kilom 90 ama vücudumda yağ yok merak ettğim ölçülerim sizce kaç olmalı ? Kolum şu an 37, göğüs 118 nedersiniz, bana uygun programınız varmı?
Kol ölcüsü bildigimiz gibi metreyi bizeps ve trizeps in en siskin yerinden yani ortasindan dogru almak gerekir. Gögüs de sirt ve kanatlardan dogru almak gerekir. kilona göre kol ölcün az. Gögüs iyi. Kolun 40 cm yi gecmis olmasi gerekir. demekki o bölgede biraz yag var. cünkü 90 kiloluk definasyonlu amatöär sporcular 40 in üstündeler.
Tavsiyem.... Sporu hakkını vererk yap, iyi beslen , düzenli uyu ve ister ilaç kullan ister kullanma (Burası sitede yasak olduğu için uzatmayalım. ) Gögüste ne yapmalısın dersen zaten belli başlı hareketler var onları yap önemli olan hareketleri düzgün yapman , sağlam çalışmandır. ölçülerine gelince ne kadar olmalıyım demişsin. Ona sen zamanla karar vereceksin. Ama Şimdiden kendine bir limit belirlersen O limite bile gelemezsin bence çünkü ben oldum diyip sıkılırsın. İyi çalışmalar kolay Gelsin.
çalışmalısın 2 ay daha koların hızlı büyür ve daha sona yavaşlar 2 ay onra göreceksin ki kolların daha hacimli görünecek.