Öğün yerine protein tozu kulanmak ve kilo vermek?

RenaC

Üye
Merhaba Arkadaşlar
Saçmalamışsın falanda diyebilirsiniz fakat kendi gözlemlerim ve duyumlarımca kendi kendime bir yöntem uydurdum.Fakat bunu uygulamadan önce sizlere danışmak istedim.
Ben 1.80 boyunda 96 kg'ım. Kilo vermek istiyorum fakat işim gereği spora ayıracak vaktim zamanım yok hiç.Şimdi internette ve çevremde bir kaç kişiden şu herbalife'nin öğün yerine geçen shake karışımını duydum faydasını görenlerde var shake karışımın içeriğine baktım %47-50 civarı protein yozu yazıyor.Ayrıca protein dietleri hakkında bazı yazılar okudum.
Ben sabah kahvaltımı yapıyorum,öğlen yemeğimi de yiyorum düzenli olarak.
Fakat whey protein tozu alsam akşam yemekleri yerine 1 shaker protein tozu kullansam faydası olurmu? Kilo verir miyim? Yoksa henüz bilmediğim başka sonuçlara mı yol açar.Lütfen bu konuda beni bilgilendirir deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.

Yalnız yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.Protein tozu yağ yaktırır mı demiyorum.düşük kalorili bir ürün olarak akşam yemeklerinde 1 servis kullansam faydası olurmu,sağlık açısından dez avantajları nelerdir? tok tutar mı? bu gibi şeyler öğrenmek istediğim.

Hazımsızlık yada şişkinlik gibi bir şey yapacağını sanmıyorum fakat sadece akşamları onu tüketmek vücudu hiçliğe sürükler ve diyelim 1 ay sonunda 4 kg verdiniz 2. ay aynı sekılde devam etmeye kalkarsanız vücut kendini korumaya alır ve yağları depo eder ilk yakacagı şey yağ olmaz :)) Çünkü bunun içine nefsiniz ve psikolojinizde dahil oldugunda her gecen zaman zor gececek anlar gelecektir :) Bana kalırsa kendinizi üzmeden sıkıntıya sokmadan mutlu olarak aç kalmadan kalori hesabınızı yapmanız. Basit şeker fazla karbonhidrat kızartmalar hamur işleri bunlardan uzak durun almanız gereken kalori miktarından 300 400 kalori açık oluşturacak şekilde vakıt buldukca gunun belli kısımlarında ögünlerinizi tüketin.. Sizin dediğiniz yöntem işe yaramaz diyemem bir arkadaş bahsetmiş alman gereken kalori miktarınızı karşılarsanız tabii açık oluşturacak şekilde aksamları onu tuketmenızde bi sakınca olmaz diye evet ama ileride zor olabilir sıkılıp iradenizi zayıflatabilir vücudun sıkıntıya girmesi için zemin hazırlayacaktır bu durum :) Kilo vermeniz için temel olay kalori açığı oluşturmak bunu sakın aklınızdan çıkarmayın kolay gelsin :)

Hazımsızlık yada şişkinlik gibi bir şey yapacağını sanmıyorum fakat sadece akşamları onu tüketmek vücudu hiçliğe sürükler ve diyelim 1 ay sonunda 4 kg verdiniz 2. ay aynı sekılde devam etmeye kalkarsanız vücut kendini korumaya alır ve yağları depo eder ilk yakacagı şey yağ olmaz :)) Çünkü bunun içine nefsiniz ve psikolojinizde dahil oldugunda her gecen zaman zor gececek anlar gelecektir :) Bana kalırsa kendinizi üzmeden sıkıntıya sokmadan mutlu olarak aç kalmadan kalori hesabınızı yapmanız. Basit şeker fazla karbonhidrat kızartmalar hamur işleri bunlardan uzak durun almanız gereken kalori miktarından 300 400 kalori açık oluşturacak şekilde vakıt buldukca gunun belli kısımlarında ögünlerinizi tüketin.. Sizin dediğiniz yöntem işe yaramaz diyemem bir arkadaş bahsetmiş alman gereken kalori miktarınızı karşılarsanız tabii açık oluşturacak şekilde aksamları onu tuketmenızde bi sakınca olmaz diye evet ama ileride zor olabilir sıkılıp iradenizi zayıflatabilir vücudun sıkıntıya girmesi için zemin hazırlayacaktır bu durum :) Kilo vermeniz için temel olay kalori açığı oluşturmak bunu sakın aklınızdan çıkarmayın kolay gelsin :)

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Haklısınız nefis ve psikolojik olarak bu beni cok zorlayacak.Bu sebeple bunu 1 ay yapacaksam 1 ayın hergünü yapmamak daha mantıklı o halde.Kalori düşürme konusuna gelince de onuda kısmam gerekli ama nefis iste gerçekten zorluyor insanı.Bu söylediklerinizi de dikkate alacağım.Teşekkür ederim.

Back
Yukarı